contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Reteta Persana - Vinete Umplute

articol scris de retete.persane blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
4 vinete - eu am gasit vinete mici
carne tocata de vita sau de oaie - 300g
o ceasca de orez basmati
o ceapa taiata marunt
3 catei de usturoi
o legatura de patrunjel
o legatura de marar
4 linguri de frunze de schinduf uscat(fenugreek) sau de verdeata sabzan
o lingurita de sare
o lingurita de piper
2 lingurite de turmeric
o lingurita de coriandru macinat
o lingurita de praf de chilli
2 oua
pasta de tomate
ulei pentru gatit.
1. Intr-o tigaie nelipicioasa se incalzesc cateva linguri de ulei, se adauga ceapa taiata si usturoiul tocat si se calesc pana cand ceapa devine sticloasa. Se aduaga turmericul si orezul si caleste pana cand bobul de orez devin translucid.
Se adauga carnea tocata peste amestecul de orez si se amesteca pana cand isi schimba culoarea. Se condimenteaza cu coriandru, sare, piper, chilli, patrunjel, marar si schinduf.
Se pun cele 2 oua pentru a se lega compozitia.
Se da la o parte de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
2. Vinetele se spala bine si se cresteaza taieturi longitudinale, se decupeaza cate 3 "felii" de aproximativ 1 cm daca vinetele sunt mici si 2 cm daca au dimensiuni mai mari,formandu-se buzunare care se vor umple cu compozitia de carne si orez. Se presara sare peste vinete si se lasa la scurs jumatate de ora. Inainte de a se umple se spala cu jet de apa rece si se sterg cu un servet curat.
3. Buzunarele longitudinale din vinete se umplu cu compozitia de carne si orez care se preseaza bine inauntru, lasand cam jumatate de centimetru liber. Se presara putina faina peste carne pentru a nu se imprastia carnea la fiert. Mie mi-a iesit cam multa compozitie si am mai umplut si trei rosii :)
4. Se aseaza vinetele intr-un vas termorezistent si se toarna pe langa ele pasta de tomate diluata cu apa pana la jumatatea vinetelor.
5. Se dau la cuptor 45min - 1 ora la foc potrivit si se scot la fiecare 10 minute pentru a se stropi cu sosul din tava.