contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Reteta De Regim Preferata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bai ce ma enerveaza chefurile astea, oricum o dau tot la cheful ala ajung: de cartofi cu oua si de a multumi dusmanilor ca imi fac chef de viata. Aia e, cu aia defilam.

Azi am o reteta pe care am pus-o de o mie de ori, ala a fost cheful Cartofi + ceapa + oua + prajeala = love (fara romgleza nu cade bine nici icra manciuriana la stomac, va rog, pardon, pliz).

Si daca se gasesc si niste carnati banateni, nu ezitam, am avut si ajutor de bucatar, va arat imediat.

Deci reteta: se curata, taie si prajesc cartofi, ceapa, carnati, se sparge un ou in scufia lor.

Unde a intervenit ajutorul? De fapt as putea zice ca e chiar bucatar sef. Cum stateam eu si ma dadeam pe foodgawker mi-a zis: rororo (traducere, bai, se ard alea acolo).

Jap, jap, dupa dulap, sari sa spargi oul si sa citesti ce mai face lumea culinara mondiala, ca aia de la noi e cam pe acelasi val, nu e pasare ca porcul si dulciuri ca alcoolul. Mult zahar a curs pe Dambovita ca ma ia si ficatul cand vad atata PDZ. Plus confuzii de termeni, neinformare, lasa ca e bine ca exista netul, unii il iau de bun, mai ceva ca pe DEX, viitorul suna roz.

Poza cu potaia in bucatarie e pusa ostentativ, ca sa nu avem vorbe la proces, vreau sa ma mentin in underground, multumesc.

No bun, ma pun cu cartoafa si oul la comp, ca aia e treaba mea trei zile, sa frec netul, e mai amuzant ca Stan si Bran. Si ce sa vezi, vine rororo si incepe sa rororo (in traducere: bai da nu razi si tu niste branza de oaie peste nenorocirea aia care nu e de dieta care trebuie? dar o rosie buna, nu tai pe langa? ca uitasem si de rosie).

Ca urmare, dupa cum a dictat bucatareasa sefa de trib, am procedat in consecinta si am si etape ale prepararii: (nu e nici un concurs la care sa castig ceva magic cu reteta aceasta deosebita?).

Asadar, conform traditiei romglezei, iaca, cu rosii but before branza:

si after cheese din aia de oaie sibiana, cica, e la moda cu sibienii mai ceva decat cu pedezeurile.

Concluzia pe scurt, ieri am mancat cartofi noi cu oua, rosii, ceapa si branza. Da, puteam scurta, dar care mai era farmecul retetei.

Am uitat complet de aceasta mare doamna a bucatariei, nu o mai vazusem de mult si a lovit cu o reteta de m-a spart si iaca, la Chisinau nu am mai fost de mult, mi-e mila de masina. Va prezint poale in brau facute de Anisoara, eu nu am nici o vina si nici un merit, dar doamna chiar stie sa gateasca si sa impartaseasca, sper sa va bucurati de site-ul ei.

E, cu speranta ca azi ati mai invatat macar doua retete, a mea (nu pot sa nu ma amuz, ca de aia suntem aici) si a Anisoarei (aia e pe bune) va dorim rororo.