Reteta De Mucenici Moldovenesti La Cuptor
articol scris de hai-sa-bucatarim.blo blog hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta de Mucenici Moldovenesti la Cuptor
Timp de preparare: pregatire: 1 ora, crescut aluatul: 1 ora si jumatate, la cuptor: 1 ora.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Utensile de Bucatarie: sucitor de coca, tava de cuptor
Ingrediente:
- pentru aluat: 1 kg faina, 25 g de drojdie, 2 oua (optional: nu folositi oua daca vreti sa faceti mucenici de post), 1/2 lingurita de sare,2 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 2 linguri ulei;
-pentru ornat: 100 g miere, 100 g miez de nuca;
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta, adaugand din cand in cand cate putina apa.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Utensile de Bucatarie: sucitor de coca, tava de cuptor
Ingrediente:
- pentru aluat: 1 kg faina, 25 g de drojdie, 2 oua (optional: nu folositi oua daca vreti sa faceti mucenici de post), 1/2 lingurita de sare,2 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 2 linguri ulei;
-pentru ornat: 100 g miere, 100 g miez de nuca;
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta, adaugand din cand in cand cate putina apa.
Se lasa aluatul la crescut intr-un loc calduros, langa aragaz, cam 1 ora si jumatate pana devine pufos. Dupa ce a crescut aluatul, se ia cate o bucata din acesta, se ruleaza si se formeaza mucenicii. Ungeti tava de cuptor cu putin ulei si asezati mucenicii in ea, dupa care ii ungeti cu apa si zahar vanilat. |