contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

„reţeta Anului 2011”

articol scris de radupopovici blog reteteleluiradu.ro

Trash |   2012-02-08 10:26:00 |  adauga la lista ta de articole favorite
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Iata, aşadar, un nou concurs culinar online, căci din titlu v-aţi dat deja seama despre ce este vorba. Îmi plac concursurile culinare, găsesc că stimulează spiritul de competiţie şi creativitatea, dar nu agreez, după cum ştiţi deja, concursurile care se bazează exclusiv pe votul publicului; aceasta din motive care pot fi lesne banuite şi pe care le-am expus cu alte ocazii.

Concursul „Reţeta anului”, organizat de bucataras.ro, site cu care colaborez excelent de o bună perioadă de timp, se bazează doar parţial pe acest sistem. Reţetele se selectează până în „finală” pe baza votului publicului, după care câştigătorii pe categorii şi cel ce va primi Marele Premiu vor fi aleşi de un juriu din care, ca şi anul trecut, am cinstea de a face parte.

Sistemul cu votul publicului este greu de eliminat total, mai ales dacă organizatorul concursului este un site culinar, care se bazează tocmai pe traficul său în atragerea sponsorilor. Cred că, în situaţia dată, bucataras.ro a găsit cel mai bun compromis pe care şi-l putea permite. Asigurare de trafic prin voturile publicului şi un vot final cât mai obiectiv, bazat pe criterii clare de apreciere, făcute de persoane care activează ca profesionişti în domeniu.

Premiile oferite de Electrolux sunt foarte consistente, şi le puteţi vedea, în detaliu, aici. După mine sunt extrem de tentante pentru cei care gătesc acasă, aşa că sunt convins că vor exista foarte multe reţete înscrise în concurs. Nu ştiu cine sunt ceilalţi membri ai juriului, dar am încredere în alegerile echipei de la bucataras.ro.
În ce mă priveşte pe mine personal, vă promit obiectivitate deplină şi vă pot asigura că voi judeca reţetele după criterii clare, legate de modul în care sunt asociate ingredientele, de tehnica de gătit, de modul în care sunt explicate reţetele şi de modul de montare a preparatelor finale.

Urez participanţilor mult succes şi sper să am de jurizat reţete interesante, gătite corect şi decent prezentate.