Retesa Cu Branza Sau : La Placinte, Inainte
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din pacate,placintele mele, batute de soare, sunt negrute, dar buuuuuune - numai branza e alba in povestea asta !!!
Asadar, de cand m-am maritat,amu 33 de ani, Ion tot zicea ca bunica-sa facea niste retese (placinte) exceptionale. Le-o venit randul, mai bine mai tarziu decat niciodata. Culmea , inspiratia vine din bucataria turceasca, de la draga de Meryem , dar, spune Ion, e ca la bunica din Suatu.
Asadar. aluatul e simplu, faina integrala, apa, sare, drojdie si unt, exact ca in reteta lui Meryem.
In plus, am pus branza in aluatul pe care l-am rulat, l-am dat la frigider si apoi l-am copt pe lespede.
Rezultatul: Ceva incredibil ca si gust, nu va uitati ca este negruta coca, nu va bateti capul cu asta, nu bagati in seama toate prostiile !!!
Sa poftiti, ca sunt grozave!!!