contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Restante

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Restante nu la intretinere, nu la scoala, dar cum bine stiti, nu tin blogul doar pentru voi ci si pentru mine, in functie de fiecare mancare pe care am facut-o imi amintesc destul de exact ce mi s-a intamplat in ziua aia. Daca nu am pus poze in zilele respective, au fost zile naspa. Asa ca acum mi-au ramas nite poze agatate si, doar asa, o sa va scriu despre ele, caci maine nu se stie ce va fi (doar ca la latitudinea si longitudinea asta va fi duminica, asta e sigur). Deci restantele.

Mai intai am pozat supraproductia de struguri care au napadit. Am furat si prune si mere din pomii vecinilor, nuile sunt perfecte acum (alea pica singure), inca nu au pielita maro, ce sa mai, de la ploaie si caldura, puteam planta palmieri, tot ce e verde a inflorit sau rodit. Deci strugurii.

Slide1

Ciorba de porc pentru saptamana care va veni, simpla: zarzavat de ciorba, carne de porc proaspata si afumata, leustean, tarhon, dreasa cu smantana si suc de rosii.

Slide2

Pentru demoazela …

Slide3

… un soi de supo-pilaf de vita, cu muulte legume. Nu, nu mananca din farfuriile mele de lux, aia e portia furata pentru mine, normal.

Slide4

La Lidl aveau la reducere pachetele, sosul e facut de mine din alte fiverse sosuri. Daca va aud ca maraiti la semipreparatul numit “pachetele de primavara” va anunt ca la Intercontinental tot din astea congelate va servesc, stati calmi. Si la chinezi cam tot asa, doar ca nu costa doar 5 lei 20 de bucati, ca de aia am luat.

Slide5

Si de final o mini reteta de mini tortilla, nu e facuta clasic dar sunt sigura ca niciun spaniol nu mi-ar face farfuria scufita daca i-as da asa ceva (fata, verso):

Slide6

Slide7

Reteta mea, am prajit un cartof taiat cubulete in baie de ulei, l-am scos, pus in alt vas si l-am acoperit cu amestec de oua batute, cascaval, cateva cubulete de afumaciune si ceapa (ciorii, ca am extraproductie si la aia). Am pus si putin cascaval ca mai aveam o coaja (da, tortilla din resturi) si am lasat acoperit la foc mic, pentru a nu mai intoarce creatia.

Slide8

Mini sexiune (hapuri, bomboane, gingiumingiu).

Slide9

Si pentru ca s-a prapadit un mare om pe care nu o sa il uit niciodata, am sa pun si o melodie pentru Szobi. Maestre, nu ai murit, o sa ramai mereu cu noi.

rororo