Remoulade
Sursa Remoulade
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ador sosurile gen Remoulade,dar cum eu detest oul/galbenusul crud,a trebuit sa fac o varianta care sa-mi placa si mie.
Asa ca fac un "sos" în loc de maioneza,cu galbenusuri fierte(mai moi),pentru a obtine aroma cît mai apropiata de original.
- 200 ml creme fraîche
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 2 galbenusuri fierte
- 2 castraveti murati tocati
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingura marar tocat
- 1 lingura capere tocate
- 1 lingura mustar fin
- 5-6 fileuri de hamsii sarate(din ulei),tocate fin
- sare si piper din rîsnita
Pregatim ingredientele.
Se amesteca uleiul cu galbenusurile si mustarul.Nu va asteptati sa iese o maioneza.
Iese un sosulet subtire de genul unui dressing.Se adauga creme fraîche-ul si amesteca.
Iese un sosulet subtire de genul unui dressing.Se adauga creme fraîche-ul si amesteca.
Se adauga castravetii,caperele,hamsiile si verdeturile,si se amesteca usor.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Aveti grija cu sarea.
Gustati înainte de a condimenta,deoarece hamsiile si caperele
s-ar putea sa condimenteze suficient.
Gustati înainte de a condimenta,deoarece hamsiile si caperele
s-ar putea sa condimenteze suficient.
Acest sosulet merge bine cu sunca fiarta,cu sparanghel copt în manta de bacon,la un peste copt,grilat sau aburit.
La fel de bine merge cu cartofi sau alte legume gatite la fel.