contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Religia, Soluția Salvatoare A Proştilor, Leneşilor şi Laşilor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am preluat acest articol (în formă completă) de pe blogul www.sebastianbargau.ro, pentru că personal nu înțeleg de ce tinerii din ziua de azi, care sunt înconjurați de fel de fel de gadgeturi și de tehnologii (deci de știință) din ce în ce mai sofisticate și de care se folosesc aproape non-stop, tocmai acești tineri care au acces la tot felul de informații complete elaborate și ușor de accesat de pe internet, de unde pot afla adevăratele valori ale lumii, ajung să aibe în ”căpușorul” lor atâta fanatism religios? 
Pe bătrâni îi înțeleg... asta a fost viața lor, amărâtă și fără un viitor care să le schimbe viața, fără televiziune, fără ziare (iar dacă existau, erau ca vai de mama lor...), fără nici un fel de activitate care să-i facă viața mai veselă, mai bună! Și atunci, n-aveau altceva mai bun de făcut, decât să meargă sâmbătă și duminică la biserică să se roage și să dea acatiste la popă și cine știe ce...! Iar viața aia grea și fără bucurii, i-a făcut să creadă în ceva, ce să le mai alinte suferințele și durerile, dar desigur, suferințele și durerile erau pururi veșnice. Dar ei credeau...!
Dar la acești copii..., mă gândesc de nu cumva incompetența părinților lor, îi fac pe aceștia să se arunce în brațele religiei și să se dea pe mâna unor așa ziși preoți/duhovnici sau ce dracului o mai fi ei? Și nemernicii ăștia, oare ce-i învață? V-ați întrebat vreodată? 
Pentru că văd că acești jegoși, chiar nu au frică de legile acestei țări ”laice” (ups!)??? 
Iar voi (vorbesc de cei religioși, nu de cei atei ca mine) chiar vă lăsați conduși și călcați în picioare de ”oamenii în negru”? Brrrr... negru - culoarea morții...! Ei omoară tot ce-i mai valoros în om, prin impunerea în mințile fragile ale acestor copii o religie, o stare, o credință în ceva Inexistent!
Și iată rezultatul...!

Și acum, citiți articolul scris de Sebastian Bârgău...

Religia, după cum bine știți, a fost inventată când s-a întâlnit primul hoţ cu primul prost. Când primul om cu ceva neuroni în cap s-a întâlnit cu prostul satului, a fost inventată religia. Pentru că era mult mai simplu să-i explici prostului că există o forță supranaturală care scoate soarele dimineața de după deal decât să-i desenezi și să-l înveți fizica/astronomie/chimie și altele.

Și pentru că primul hoţ l-a convins pe primul prost să creadă într-o ființă supranaturală, hoțul s-a prins că poate profita de pe urma prostului. Așa au început jertfele. Că p-alea le duceau proștii la templu, nu le aruncau în gârlă sau în șanț. Și hoțul, devenit între timp popă, nu arunca nici el jertfele alea. Făcea două incantații, un pic de fum și apoi trimitea proștii acasă pentru că-l cam pălise foamea. Și asta-i valabil pentru orice religie, nu doar pentru a noastră.

Religia se întreține din banii proștilor. În cazul nostru, pe lângă banii proștilor, Biserica Ortodoxă Română primește bani și de la bugetul de stat. Tot de la proști, adică. Pentru că suntem proști din cauză că încă mai continuăm să cotizăm când știm unde se duc banii noștri. În fine.

Culmea este că, în ciuda educației pe care o primesc românii (și o primesc, spre deosebire de oamenii de acum câteva mii de ani), continuă să creadă că exista un zeu și că dacă umplu buzunarele unui popă acel zeu le va face favoruri și le va aduce prosperitate.

Vă spun aceste lucruri pentru că încă-i proaspăt scandalul cu fetița fugită la mănăstire și pentru că văd că nu își pune nimeni întrebarea care contează: Care-i diferența dintre BOR și secta lui Bivolaru?

În caz că ați uitat, acum trei ani am scris și eu despre o fata de 16 ani care a plecat de acasă pentru că voia să se împreuneze cu absolutul… Nu s-a agitat nimeni atunci, n-a intrat Ponta pe fir, nu s-a sesizat SRI-ul, nu s-a știut nimic de soarta ei vreun AN și JUMĂTATE. Ați înțeles? UN AN și JUMĂTATE, nu trei zile.

Și atunci repet întrebarea: Care este diferența dintre BOR și MISA? Atât timp cât un jeg de călugăr a ascuns fată la mănăstire și a mințit Poliția că n-a văzut-o prin zonă, după care a trimis-o acasă pentru că se mediatizase prea mult cazul, de ce nu-l lăsăm și pe Bivolaru în pace?

Stareţul n-a minţit. A fost întrebat dacă fata este acolo, iar el a răspuns că nu. Părintele Ioan n-a greşit cu nimic. Fata a fost îndrumată şi foarte bine educată în acele clipe. Să își reia viaţa şi să meargă către casa părintească. În afara faptului că ea a venit singură acolo, nu s-a întâmplat nimic rău“, justifică monahii. Ei mai spun că nu este greşit să ascunzi adevărul. „Dacă acoperi o greşeală a altuia, eşti mult mai iubit înaintea lui Dumnezeu“, arată ei. Având mustrări de conştiinţă, stareţul Ioan Larion Neagoe a recunoscut ulterior în faţa poliţiştilor că a găzduit-o pe fugara Iulia.

„Fata a ajuns la mănăstire vineri, venind de la Neamţ, a stat la noi în noaptea de 14 spre 15 februarie, sâmbătă dimineaţă, poliţiştii au venit la mănăstire cu poza ei să ne întrebe dacă au văzut-o. Îmi pare rău că i-am păcălit, dar aşa sunt regulile noastre, să ne protejăm credincioşii. Îmi pare rău că n-am anunţat Poliția mai devreme şi nu am luat legătura cu familia fetei“, şi-a exprimat regretele Ioan Larion Neagoe. sursa

Hai să dezbatem asta mai pe larg.
1. Stareţul n-a minţit. Adică a venit Poliția, a întrebat dacă-i fata acolo, fata era acolo și stareţul a zis că nu e. Cum pula mea se cheamă asta dacă nu minciună?

2. Regulile mănăstirii sunt să-și protejeze credincioşii. Nu contează că respectivul credincios e minor, habar nu are pe ce lume trăiește, dacă-ți bate la ușa mănăstirii îl ascunzi să-l protejezi de Poliția aia rea care, culmea, vrea să înapoieze minorul familiei…

3. Dacă acoperi greșeala altuia eşti mult mai iubit de Dumnezeu. Zi să mori tu! Serios? În Codul Penal la asta-i zice complicitate, adăpostirea infractorului, mărturie mincinoasă și altele asemenea. Prin urmare, jegul ăla de călugăr ar cam trebui să stea un pic la bulău pentru chestia asta. A trimis copila acasă? De ce n-a chemat Poliția s-o ducă și a trimis-o el, i-a cumpărat bilet de tren și alte asemenea? De ce pe furiș și nu făţiş?

Deci, care-i diferența dintre Biserica Ortodoxă Română și MISA lui Bivolaru? Ambele culte ascund minori, ambele culte profită de copiii ușor influențabil, ambele culte exploatează copiii și îi îndoctrinează de la vârste fragede.

Religia a fost, este și va fi refugiul proștilor, al leneșilor și al lașilor. Dacă eşti prea prost pentru a înțelege știința, alegi soluția cea mai simplă: religia. dacă nu realizezi că munca, medicina, știința și capacitatea intelectuală te scapă de necazuri, atunci te rogi. Că așa sigur scapi…

Dacă hărnicia nu te dă afară din casă, te rogi să caștigi la loto sau la bingo. Joci de nu mai poți și, din când în când, mai caștigi ceva. Datorită lui Dumnezeu, normal…

Cu laşitatea e la fel. E mai simplu să spui că “aşa a vrut cel de sus” decât să-ți asumi vina. Nu tu ai fost vinovat, cel de sus a vrut să suferi. Dumnezeu te-a pus să bei ca vita și apoi să te urci la volan și să omori niște oameni. Ăia meritau să moară pentru păcatele lor și tu trebuie să suferi că așa a vrut pula ăla de Dumnezeu. Da, prietenul imaginar e vinovat, nu tu. Ah, ba da, și tu eşti vinovat. Dacă n-ai cotizat cât trebuie la biserică…

În caz că nu știți, refugiul la mănăstiri era scăparea ideală pe vremuri. Cum îl cauta pe careva Poliția/Militia/Dorobanții/Potera pentru vreo nelegiure, cum o tăia la o mănăstire. Și n-avea nimeni ce să-i facă acolo. Plus că-l cam iertau pentru că, teoretic, se pocăia. Și bineințeles, ajungea un fel de popă, ceva. Calitate, nu?

Dar încă nu realizează nimeni asta. Pulimea încă mai crede că un zeu îi va scoate din mizerie doar pocnind din degete, se vor umple de bani dacă vrea cel de sus și nici de boală nu vor suferi dacă milostivul din ceruri îi va binecuvânta. Dacă nu, înseamnă că-și plătesc păcatele din altă viaţa și următoarea tură pe pământ vor trăi în huzur. Și marmota învelește ciocolata în staniol.

Atât.