Regina Budincilor – Jamie Oliver
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Prietena mea, Georgiana, este fan al deserturilor lui Jamie Oliver. Aceasta budinca este facuta de ea si va asigur ca este foarte buna, rapid de preparat si fara ingrediente complicate.
INGREDIENTE:
4 oua
550 ml lapte
110 g pesmet fin
200 g zahar
6-7 linguri gem (de visine)
PREPARARE:
Galbenusurile de la 3 oua le ametstecam 1 ou. Batem bine ouale, apoi adaugam laptele, pesmetul si 80 g zahar.
Intindem gemul in vasul termorezistent, turnam amestecul de oua si lapte peste gem si coacem in cuptorul preancalzit la 150°C timp de o ora, sau pana se incheaga budinca.
Mixam cele 3 albusuri ramase cu restul de zahar, pana devin o spuma foarte tare, ca la bezele. Turnam acest amestec peste budinca (dupa ce este inchegata) si mai lasam in cuptor 20 de minute, pana cand bezeaua se rumeneste usor.
Un desert rapid si delicios, pe care il puteti incerca oricand.
Pofta buna!