Red Velvet Cupcakes
Sursa Red velvet cupcakes
articol scris de Retetegg blog retetegg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De multa vreme imi doream sa incerc aceste prajiturele, dragute si rosii!!!
Cum mi-am achizitionat mai multe forme de silicon in ultima perioada, am inceput sa pregatesc tot felul de briose si prajiturele ... e foarte fun sa faci briose si foarte placut sa le savurezi la cafeluta de dimi sau langa o cana de ceai sau lapte dupa amiaza:)
Pentru prajiturelele acestea m-am inspirat de la reteta mea de briose. E drept ca am gasit pe net si cateva retete aproximativ originale de red velvet cake, insa cum nu suntem fani cacao, nu am mai pus:)
Am folosit:
Cum mi-am achizitionat mai multe forme de silicon in ultima perioada, am inceput sa pregatesc tot felul de briose si prajiturele ... e foarte fun sa faci briose si foarte placut sa le savurezi la cafeluta de dimi sau langa o cana de ceai sau lapte dupa amiaza:)
Pentru prajiturelele acestea m-am inspirat de la reteta mea de briose. E drept ca am gasit pe net si cateva retete aproximativ originale de red velvet cake, insa cum nu suntem fani cacao, nu am mai pus:)
Am folosit:
- 2 oua, 100 ml lapte, 50 ml ulei, 100 gr zahar, 1 zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita otet, esenta de vanilie, faina (nu am masurat, am pus pana a devenit compozitia consistenta), 1 lingurita colorant alimentar, jeleuri colorate.
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile bine pana au devenit spuma, apoi am adaugat zaharul si am amestecat pana s-a topit.
Am pus galbenusurile, esenta, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, laptele si uleiul si am amestecat din nou foarte bine.
Am adaugat faina treptat pana cand compozitia a devenit consistenta (ca la chec). Apoi am adaugat colorantul, eu am pus doar o lingurita, voi adaugati cat vreti ... dar mie-mi plac roz:). Omogenizam bine!
Am uns formele cu ulei cu ajutorul unei pensule, apoi am turnat compozitia.
Am introdus in cuptorul incins si am lasat la foc mediu aproximativ 25 de minute.
Cand au fost gata, le-am scos din forme si le-am lasat sa se raceasca putin.
Le-am decorat cu jeleuri colorate si lumanarele inimioara.
Enjoy!
Am pus galbenusurile, esenta, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, laptele si uleiul si am amestecat din nou foarte bine.
Am adaugat faina treptat pana cand compozitia a devenit consistenta (ca la chec). Apoi am adaugat colorantul, eu am pus doar o lingurita, voi adaugati cat vreti ... dar mie-mi plac roz:). Omogenizam bine!
Am uns formele cu ulei cu ajutorul unei pensule, apoi am turnat compozitia.
Am introdus in cuptorul incins si am lasat la foc mediu aproximativ 25 de minute.
Cand au fost gata, le-am scos din forme si le-am lasat sa se raceasca putin.
Le-am decorat cu jeleuri colorate si lumanarele inimioara.
Enjoy!