contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Red Velvet Cake

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Dificultate : redusa

Timp de preparare : 1 ora

Cantitate : 16 portii

Ingrediente

Pentru blat

  • 350 gr faina
  • 10 gr cacao pudra
  • ½ lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite praf de copt
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 100 ml lichior de ciocolata
  • 100 ml lichior de capsuni
  • 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  • 2 oua
  • cateva picaturi de colorant alimentar rosu

Pentru crema

  • 250 gr branza de vaci
  • 250 gr crema de branza
  • 300 gr zahar pudra
  • coaja arasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie

 

Preparare

  1. Incalzeste cuptorul la 180°
  2. Pentru blat, amesteca intr-un vas faina cu pudra de cacao, bicarbonatul si praful de copt.Intr-un alt vas bate zaharul cu untul.Adauga laptele,cele doua lichioruri, 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, ouale si colorantul si amesteca bine.Incorporeaza apoi ingredientele uscate si toarna compozitia obtinuta in forma pregatita.Da blatul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca apoi taie-l pe orizontala in 1-2 parti.
  3. Pentru crema amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.
  4. Pentru asamblare, aseaza un blat pe farfurtie unge cu crema si acopera cu un alt blat.Decoreaza dupa dorinta.












Articol recomandat de lauradfood2.blogspot.com