Red Velvet Cake
Sursa Red Velvet Cake
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitate : 16 portii
Ingrediente
Pentru blat
- 350 gr faina
- 10 gr cacao pudra
- ½ lingurita bicarbonat
- 2 lingurite praf de copt
- 300 gr zahar
- 200 gr unt
- 100 ml lapte
- 100 ml lichior de ciocolata
- 100 ml lichior de capsuni
- 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
- 2 oua
- cateva picaturi de colorant alimentar rosu
Pentru crema
- 250 gr branza de vaci
- 250 gr crema de branza
- 300 gr zahar pudra
- coaja arasa si zeama de la 1 lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
Preparare
- Incalzeste cuptorul la 180°
- Pentru blat, amesteca intr-un vas faina cu pudra de cacao, bicarbonatul si praful de copt.Intr-un alt vas bate zaharul cu untul.Adauga laptele,cele doua lichioruri, 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, ouale si colorantul si amesteca bine.Incorporeaza apoi ingredientele uscate si toarna compozitia obtinuta in forma pregatita.Da blatul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca apoi taie-l pe orizontala in 1-2 parti.
- Pentru crema amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.
- Pentru asamblare, aseaza un blat pe farfurtie unge cu crema si acopera cu un alt blat.Decoreaza dupa dorinta.