contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Red Velvet Cake (catifea Rosie)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


saptamana aceasta am ajuns la concluzia ca a ajuns timpul sa fac un tort deosebit: catifea rosie. Mi-a ramas in minte reteta de cand, pe culinar KIKENHANA a aratat ce minunatie stie sa faca. Asa ca, m-am inarmat cu rabdare, chef de munca si… voila:
INGREDIENTE
BLAT:
-375 gr faina
-1 lingurita si jumatate praf de copt
-1 lingurita si jumatate bicarbonat de sodiu
-3lg cacao
-170 gr margarina
-400 gr zahar
-3oua
-360 ml iaurt natural
-colorant rosu
-3 lg otet pt stins bicarbonatul
-esenta de vaniglie dupa gust.
EXTRA: 2 TAVI DE 26 CM DIAMETRU.
Intr-un bol se amesteca faina, cu cacaoa si praful de copt si se lasa deoparte. Intr-un alt bol, se mixeaza f bine margarina, se adauga apoi zaharul si se continua mixarea pana ce devine ca o spuma. Se adauga apoi pe rand ouale, mixand incontinuu pana ce se incorporeaza foarte bine si isi dubleaza cantitatea. Se micsoreaza viteza mixerului, apoi se adauga in 3-4 etape amestecul de faina, alternand cu iaurtul, dar facand atentie sa se inceapa si sa se termine cu faina. Se adauga apoi, 2-3 lg de colorant rosu, dupa plac,( eu am folosit jumatate de cutiuta de colorant gel de la wilton, pt care multumesc mult lui lisa, kiss you). La sfarsit, se adauga bicarbonatul stins cu otet si se mai mixeaza pana ce se incorporeaza in mod uniform si acesta. Se incalzeste cuptorul la 180°C. compozitia, se imparte in 2 parti egale, se pune pe rand in tava, si se da la cuptor. Vor rezulta astfel 2 blaturi, destul de mari. Se lasa la racit, dupa care se dau la congelator pt cca 20 de minute pt ca, atunci cand se vor taia, nu se vor faramita.
CREMA:
360 ml frisca
-250 gr mascarpone
-250 gr cream cheese tip Philadelphia
-115 gr zahar pudra
-esenta de vanilie
DÉCOR: FULGI DE COCOS.
Intr-un bol, se mixeaza bine mascarponele cu crema de branza si zaharul pudra.( e gata cand zaharul pudra nu se mai simte). Se adauga frisca batuta si se omogenizeaza. In reteta originala, se spune ca aceasta crema ar trebui lasata cca 30 de minute in frigider pt a se intari. Eu in schimb nu am mai lasat-o in frigider pt ca mi s-a parut destul de tare, deoarece am avut o frisca deosebit de buna. Montarea tortului: se iau din congelator blaturile si se taie in jumatate pe orizontala. Vor rezulta 4 foi. Pe platoul de servire se aseaza prima foaie, se insiropeaza, eu am folosit putin cherry, apoi se aseaza crema. Din nou blat, sirop, crema pana la sfarsit. Cand am terminat cu ultima foaie, se preseaza usor deasupra tortului pt ca aceasta sa fie drept, apoi se imbraca in crema. Se acopera apoi cu fulgi de cocos si se lasa in frigider pana in momentul servirii.