Red Mexican Salsa
Sursa Red mexican salsa
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este un sos foarte gustos, usor dulceag (asta daca nu pui ardei iute :)))))))))), plin de arome si gusturi, nu degeaba red mexican salsa este o reteta celebra in toata lumea. Reteta o am de la Brandusa.
Ne trebuie:
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe, tocate marunt
- 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 ardei gras, taiat cubulete
- 1/2 lingurita pudra de chilli
- 1 lingurita chimen pudra
- 1/4 lingurita scortisoara pudra
- 1 conserva de rosii taiate (eu am folosit pasta de rosii)
- 300 ml supa clara de pui
- 2 linguri unt de arahide
- 1 lingura oregano tocat
- sare dupa gust
- ardei iute, daca iti place hot (eu n-am pus)
Intr-o cratita, incalzim uleiul si calim putin ceapa.
Adauga ardeiul, usturoiul, chilli, chimen, scortisoara, oregano si le mestecam in timp ce sfaraie in ulei molcom. Punem pasta de rosii si supa, lasam sa dea in clocot.
Adauga untul de arahide, potrivim la gust de sare (eu am pus si putin piper, asta pentru ca nu am folosit ardei iute – cah, nu pot supporta sa-mi ia gura foc) si-l fierbem la foc foarte mic pentru zece minute. Daca se ingroasa prea mult, mai adaugam apa fierbinte sau supa de pui.