contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Raw Laddu: Gustul Dulce Al Indiei

articol scris de Andie blog reteteveggie.com

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ok, recunosc, nu-s chiar laddu in sensul traditional. Pentru cine nu stie, laddu este un dulce traditional indian preparat in general din faina de naut, mult zahar, cardamom si o gramada de ghee (unt clarifiat). Este un desert extrem de gustos, dar in acelasi timp o mare bomba calorica. Asa ca eu mi-am propus nu numai sa nu folosesc zahar sau unt, dar si sa pregatesc acest minunat desert in varianta raw vegana! Sa vedem, mi-a iesit?

Ingrediente

150 g migdale crude

70 g fistic crud, decojit

150 g curmale deshidratate, fara samburi

70 g stafide

5-6 catei de cardamom verde

1-2 linguri lapte de cocos

fulgi de cocos, pentru tavalit (optional)

1. Intr-un procesor sau blender mixam migdalele si fisticul relativ marunt; puteti sa le faceti chiar faina, eu insa prefer sa simt putin nucile la mestecat :) Pentru varianta vegana, puteti sa perpeliti migdalele si fisticul intr-o tigaie non-aderenta cateva minute, pana isi elibereaza putin aroma.

2. Separat, taiem marunt curmalele, apoi le aruncam in acelasi procesor impreuna cu stafidele si laptele de cocos. Mixam pana obtinem o pasta fina – atentie, va fi foarte lipicioasa.

3. Inglobam amestecul de migdale si fistic cu cel de fructe uscate. Zdrobim cateii de cardamom, scoatem semintele si le adaugam amestecului.

4. Formam bilute mici pe care le tavalim prin nuca de cocos. Da, vor lipi ca (*$#*&, insa merita: au o dulceata incredibila, iar cardamomul combinat cu cocos da o aroma irezistibila.

Dupa cum v-ati putut da seama, va puteti juca destul de mult cu ingredientele: puteti adauga si alte tipuri de fructe deshidratate (smochine, de exemplu), nuci, alune, seminte de mac alb, etc. etc.

Acesta este desertul pe care ar trebui sa il preferam, si sa invatam sa il oferim copiilor nostri: este 100% natural, bogat in nutrienti esentiali. Si da, nu veti putea manca mai mult de doua-trei, ca-s prea dulci si aromate!

Over and out,

Andie