Ravioli - Desert
Sursa Ravioli - desert
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Simpaticele
patratele dulci, micute si finute sant tare gustoase !
Ingrediente:
Aluat:
400g
faina
2
oua
150ml
apa
½ lingurita sare
Umplutura:
Dulceata de
capsuni/lubenita
Deasupra:
Sirop menta
Mod de
preparare:
Framantam
un aluat bine lucrat pe care-l intindem cat mai subtire.Taiem dreptunghiuri,
pudram forma cu faina, asezam aluatul, apasam putin cu degetul , adaugam in fiecare
gropita cate putina dulceata, sau chiar o capsunica, pana le umplem pe toate.
Deasupra intindem alt dreptunghi de aluat si cu sucitorul, rulam, apasat
deasupra formei. Decupam si rasturnam patratelele pe masa de lucru. Din resturile de aluat, am facut coltunasi !
Punem
o oala cu apa la fiert si cand clocoteste punem patratelele la fiert, cam 15’,
apoi le clatim sub jet de apa rece si le lasam putin la scurs in strecuratoare.
Servim imediat,
cu dulceata si sirop de menta deasupra.
Pofta
buna!