Ravioli De Casa ... La 6 Maini :) (homemade Ravioli)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Povestea acestor ravioli incepe acum aproximativ o luna, cand (ca dovada a prieteniei) am primit de la bucataras.ro o tava pentru facut ravioli.Si asta nu mi s-a intamplat numai mie. Acelasi lucru l-au primit si Alice si Mitinita. Si atunci ne-am hotarat noi sa facem niste ravioli ... la 6 maini :)))
Acestia sunt cei facuti de mine:
Ingrediente:
Pentru pasta
- 300 g faina
- 3 oua
- un praf de sare
- 200 g carne de pui tocata
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita cu verdeturi italienesti uscate (oregano, maghiran, busuioc, menta, salvie)
- 400 ml suc de rosii facut in casa
- 2 catei de usturoi taiati mic
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita cu verdeturi italienesti uscate
Mod de preparare:
- Framanta faina cu ouale si cu praful de sare pana ce rezulta o coca. Inveleste-o in folie de plastic si las-o sa se odihneasca 1/2 de ora.
- In timpul acesta pregateste umplutura. Caleste carnea in ulei cateva minute, pana ce prinde putina culoare. Amestec-o cu verdeturile italienesti si las-o la racit pe o farfurie.
- Imparte coca in 3. Bucatile pe care nu le folosesti pastreaza-le in folie, ca sa nu se usuce. Intinde coca subtire fie cu sucitorul, fie cu masina de paste (la nr 2)
- Presara tava de ravioli cu faina
- Pune coca deasupra, apoi pune putina carne in fiecare adancitura. Apasa putin cu degetul pe fiecare
- Deasupra pune alta foaie de coca. Apasa bine cu sucitorul peste ele
- Desprinde-le cu grija si pune-le la uscat 30 de minute
- Pune la fiert 5 l de apa cu putina sare. Fierbe ravioli cam 5- 7 minute, pana ce devin fierti al dente.
- Pentru sos incalzeste uleiul, caleste putin usturoiul (ai grija sa nu-l arzi), pune sosul de rosii si verdeturile si fierbe putin pana se leaga sosul.
- Optional la servire se poate rade putin parmezan peste acesti ravioli cu sos de rosii