Ravioli Cu Leurda
Sursa Ravioli cu leurda
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este primavara, in jur vedem cum totul inverzeste, natura renaste si noi odata cu ea.
Si cum putem sa ne bucuram de natura daca nu savurand bunatatile care ni le da?
Acum e vremea leurdei asa ca sa ne bucuram in plin de ea.Pe blog mai am retete cu leurda, de la supe pana la paté, asa ca de data asta am ales o reteta simpla cu ravioli.
Nu sunt greu de facut , chiar daca nu aveti ustensila necesara sau masina de paste.Mai mult dureaza sa asteptam cat lasam la rece aluatul.
Dar sa purcedem la treaba si sa lasam vorbaria.
Cantitatile sunt pentru 2 persoane.
Pentru aluat:
150 gr faina
2 oua
sare
Umplutura:
50 gr leurda
125 gr ricotta
1 galbenus
25 gr parmesan ras
1 lingura pesmet
sare
piper
Pentru sos:
50 gr unt
1 lingura zeama lamaie
coaja de la 1/2 lamaie
Eu la paste de fel folosesc o faina speciala grisata, dar puteti folosii si faina normala.
Se incorporeaza in faina cele 2 oua si un praf de sare si framantam pana obtinem un aluat neted si elastic.Infasuram in folie alimentara aluatul si dam la rece pret de 1ora.
Eu am lasat si mai mult, ca am facut aluatul dimineata si preparat ravioli cand am venit de la munca.
Inainte de a scoate aluatul de la rece pregatim umplutura.
Tocam leurda, oprind cateva frunze pentru ornat,ricotta o amestecam cu galbenusul, parmesanul ras, pesmetul, sare si piper, apoi adaugam leurda tocata.Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele.
Dam de-o parte si ne ocupam de aluat.
Daca a veti masina de paste dati aluatul prin ea formand foile (a mea a re 7 trepte, am facut foaia pe treapta 5), daca nu intindeti foilea ca pentru taitei, nici prea groase nici prea subtiri.
Daca aveti forma de ravioli, cum spuneam e mai usor, vor iesii toti egali, dar asta e mai putin important, gustul e important.
Daca nu aveti taiati foaia in doua (cat lucrati o foaie acoperiti cealata ca sa nu se usuce) si la distanta de 5 cm adaugati o lingurita(nu plina) de umplutura.
Cand ati terminat umplutura, cu ajutorul unei pensule inmuiate in apa, de jur impejurul compozitiei pensulati ca sa se lipeasca cea de-a doua foaie.
Puneti a doua foaie peste prima si incepeti sa presati de jur imprejurul umpluturii pentru a lipii foile si presati ca sa iasa aerul.
Taiati cu ajutorul pintenului(sau a unui cutit ascutit) ravioli
Punem la fiert apa cu sare( cae o adaugam cand apa incepe sa fiarba) si cand apa incepe sa fiarba adaugam raviolii si lasam la fiert 5 minute.
Intre timp intr-o tigaie punem untul la topit adaugand peste zeama si coaja de lamaie.Se lasa sa fiarba scurt, apoi se condimenteaza cu sare si piper.Cand sunt gata raviolii ii scurgem de apa si ii punem peste untul cu lamaie si "saltam" scurt in tigaie.
Se servesc cu restul de leurda taiata fasii sai daca mai doriti puteti sa mai radeti parmesan.
Pofta buna!
Cu reteta asta particip la Provocarea Dulce Romanie a carei gazda luna asta(si din pacate ultima gazda al intregului proiect) este Elena