Ratota De Iarna Cu Cartofi, Slanina, Cirnati Si Ciuperci
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am ajuns acasa si am avut surpriza sa vedem ca si eu si sotul meu cumparasem fiecare cite 1 kg de ciuperci pleurotus asa ca, dezmat culinar pe baza de ciuperci!
Am facut un pilaf de orez cu carne de gaina si ciuperci, a iesit nemaipomenit de bun!
Mi s-a facut pofta de o ratota (omleta) cu ciuperci si cu usoare resturi de cirnati, slanina si cu cartofi.
Foarte simpla si foarte consistenta : am taiat cartofii rondele foarte subtiri si i-am prajit in foarte putin ulei ( am tigaie mare si s-au putut rumeni asa, unul cite unul
Alaturi, am prajit slaninuta, cirnatii si ciupercile taiate, condimentate toate foarte bine
Peste cartofii rumeniti am pus ouale batute cu sare si piper si am asteptat sa se inchege si de abia atunci am pus slaninuta, cirnatii si ciupercile, am mai lasat putin si am desertat ratota pe un platou.
Arata ca o tarta dar facuta la tigaie, pe baza de repede !
A iesit foarte, foarte buna si am mincat-o cu muraturi asortate alaturi !