Ratatouille
Sursa Ratatouille
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ratatouille. Asta da mancare de vara. Are in ea toata caldura si bogatia gradinii de legume. Se spune ca francezii au inventat-o, dar eu cred ca ei au avut cel mai bun PR in promovarea ei. Pentru ca ce alt taran, din orice alta tara, intrand in gradina de legume n-a adunat un pic din aia, cateva bucati din aialalta, o capatana de ceapa, cativa catei de usturoi, niste ierburi aromate si n-a incropit minunatia asta de amestecatura aromata, suculenta si colorata? Si, oricum s-o numi prin alte meleaguri, mancarica asta e de fiecare data la fel de buna. Pofta sa aveti, dragilor :)
Ingrediente:
- 2-3 vinete mici
- 5 rosii
- 4 ardei
- 3 dovlecei
- 2 cepe
- 2 capatani de usturoi
- 1 legatura de patrunjel
- 8 linguri cu ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- Toate legumele se curata, se spala si se taie feliute circulare. Cuptorul se incinge la 180 C.
- Pe fundul unei tavi (tocmai bune de bagat in cuptor) se imprastie 2 linguri de ulei. Deasupra se pun feliile de ceapa, 1/2 din cantitatea de usturoi si 1/2 din cantitatea de patrunjel.
- Desupra se aseaza alternativ felii din celelalte legume. In final se imprastie restul de usturoi, patrunjel si se stropeste cu restul de ulei. Presara 1 lingurita de sare si piper. Acopera tava cu folie de aluminiu si pune-o in cuptor pentru 30 - 45 de minute (pana ce legumele se inmoaie). Scoate folia si mai lasa 15 minute, ca sa se aureasca putin deasupra.
- Inainte de servire, optional, se poate rade putin parmezan.