Ratatouille
Sursa Ratatouille
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ratatouille este o mancarica, tocana de legume traditionala din regiunea Provence a Frantei, originară în Nice. Aceasta este compusă, în principal, din legume fierte: vinete, ceapă, dovlecei, ardei si rosii. Numele complet al felului de mâncare este ratatouille niçoise.
Exista mai multe feluri de preparare eu l-am ales pe acesta insa la cat de muuuult ne-a placut am sa incerc si restul de combinatii....
- 1 vanata potrivita
- 1 dovlecel
- 1 ardei verde
- 2 ardei capia/ardei gras rosu
- 4 catei de usturoi
- 1 cepe potrivite
- sare, piper
- busuioc, cimbru (proaspete)
- 5 rosii bine coapte/1 cutie rosii prunusioare
Pentru inceput spalam legumele si le taiem cuburi, ceapa o tocam marunt iar rosiile daca folosim proaspetele facem un X si le punem pt 1-2min in apa clocotita apoi le scoatem in vas cuapa rece rece (cu gheata), astfel vom reusi sa le decojim mai bine si le inlaturam pielita apoi le tocam marunt si punem intr-un bol separat.
Luam o tigaie antiaderenta unde punem putin ulei/ulei de masline lasam sa se inchinga bine apoi punem diin legume nu toate odata ci impartim astfel incat sa aibe loc sa se soteze bine. Continuam asa pana terminam toate legumele, apoi le scoatem pe un servet absorbant sa scapam de surplusul de ulei si pastram acoperite. !!! (reteta de baza spune ca legumele se fierb in sosul de rosii pana se inmoaie, insa mie imi place mai muult sa o pregatesc asa, desi nu la fel de sanatoasa, voi alegeti varianta pe care o doriti)