contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ratatouille

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Zic eu o mancarica tare buna in asa perioada, mai ales ca de 1 saptamana a inceput si postul Petru si Pavel!
Ratatouille este o mancarica, tocana de legume traditionala din regiunea Provence a Frantei, originară în Nice. Aceasta este compusă, în principal, din legume fierte: vinete, ceapă, dovlecei, ardei si rosii. Numele complet al felului de mâncare este ratatouille niçoise.
Exista mai multe feluri de preparare eu l-am ales pe acesta insa la cat de muuuult ne-a placut am sa incerc si restul de combinatii....


Ingrediente:
  • 1 vanata potrivita
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei verde
  • 2 ardei capia/ardei gras rosu
  • 4 catei de usturoi
  • 1 cepe potrivite
  • sare, piper
  • busuioc, cimbru (proaspete)
  • 5 rosii bine coapte/1 cutie rosii prunusioare
Preparare
Pentru inceput spalam legumele si le taiem cuburi, ceapa o tocam marunt iar rosiile daca folosim proaspetele facem un X si le punem pt 1-2min in apa clocotita apoi le scoatem in vas cuapa rece rece (cu gheata), astfel vom reusi sa le decojim mai bine si le inlaturam pielita apoi le tocam marunt si punem intr-un bol separat.
Luam o tigaie antiaderenta unde punem putin ulei/ulei de masline lasam sa se inchinga bine apoi punem diin legume nu toate odata ci impartim astfel incat sa aibe loc sa se soteze bine. Continuam asa pana terminam toate legumele, apoi le scoatem pe un servet absorbant sa scapam de surplusul de ulei si pastram acoperite. !!! (reteta de baza spune ca legumele se fierb in sosul de rosii pana se inmoaie, insa mie imi place mai muult sa o pregatesc asa, desi nu la fel de sanatoasa, voi alegeti varianta pe care o doriti)

Luam o alta tigaie curata in care punem putin ulei si adaugam usturoiul pisat lasam cat sa-si lase din aroma adaugam ceapa tocata marunt si lasam pana se inabuse putin cand e gata adaugam rosiile curatate si taiate marunt si lasam pe foc pana scade sosul si se leaga putin.

Gustam de gust si adaugam putin busuioc si cimbru. Dupa ce sosul e potrivit de gust putem adauga legumele  si lasam sa fiarba cateva minute impreuna sa-si "impartaseasca" fiecare din arome, apoi putem stinge focul.

Am servit alaturi de turtite chinezesti - scallion pancakes. Bun, tare bun!