Ratatouille
Sursa Ratatouille
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente :
* 1 vanata * 2 dovlecei * 1 ceapa rosie
* 1 ardei galben * 1 rosu * 2 rosii
* 2 catei usturoi * ulei de masline
* cimbru * sare * piper
Mod de preparare:Se spala toate legumele. Dovleceii si vinetelese taie dupa gustul fiecaruia. Eu i-am taiat in felii si apoi i-am taiat in sferturi. Ceapa, ardei se taie julien sau cubulete. Rosiile se cresteaza la partea inferioara, iar apoi se scufunda pentru jumatate de minut in apa clocotita. Dupa aceasta rosiile se vor decojii foarte usor.
Dupa ce legumele sunt taiate, se calesc pe rand. Intai vinetele, apoi dovleceii si ardeii in ulei incins. Apoi se scot intr-un castron. Se caleste apoi ceapa pana devine aurie, se adauga si usturoiul si se mai caleste 1 minut. Dupa aceea se adauga rosiile decojite deja si tocate in cubulete si se lasa 5 minute pe foc. Se adauga sare piper, busuioc tocat marunt. Se adauga si celelalte legume deja calite, se amesteca usor si se mai lasa inca 5 minute pe foc. Se serveste cald.