contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rata Umpluta De La "bucataresele Vesele"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Buna dimineata. Sau Buna ziua, depinde la ce ora v-ati sculat in ziua asta de duminica. S-ar parea ca a venit (in sfarsit) toamna. Asa ca va rog sa va puneti pantalonii lungi si un hanorac si sa veniti alaturi de noi la masa de pranz. Astazi "Duminica alaturi de prieteni" va face cunostinta cu Lory. Nu ca n-ar fi cunoscuta deja de aproape toata lumea din blogosfera, dar astazi mi-a facut onoarea sa pregateasca ceva special pentru intalnirea noastra de duminica. Lory scrie alaturi de Liana minunatele retete de pe  "Bucataresele Vesele"Am cunoscut-o acum aproape un an, mai intai prin retetele deosebite pe care le pregateste. Mai apoi am putut sa-i apreciez inima mare si calda, cand fara sa ma cunoasca personal, stiind ca am apreciat un obiect de bucatarie care nu se gaseste in Bucuresti, mi l-a trimis tocmai din Barlad. Nu multa lume ar face asta, nu-i asa?
Nu va mai tin mult de vorba, caci mancarea e fierbinte si trebuie gustata urgent!
Rata umpluta


Buna tuturor,
Duminica pentru mine a fostdintodeauna o zi mai aparte. De fiecare data pregatesc mancaruri mai specialecu care imi rasfat familia si prietenii. Si fiindca am primit invitatiaBrandusei de a fi alaturi de prieteni, m-am gandit sa va pregatesc ceva ce sepotriveste acestui sezon. Eu azi va propun o rata umpluta si un pahar de mustinasprit. Va asteptam pe toti la masa !! Sa va fie de bine!!!

Ingrediente:
1 rata de pregatit la cuptor
1 kg cartofi
2 cepe
1-2 mere
cimbru
ulei de masline
ierburi provance
piper
fulgi de ardei iute.
sare



Mod de preparare

Spalati cartofii. Puneti-i intr-ooala si acoperiti-i cu apa, adaugati sare si lasati-i sa fiarba cam 20min. Scurgeti-i ,lasati-i sa se racoreasca, apoi curatati-i. Condimentati-i cusare,cimbru si ierburi provance si stropiti-i cu ulei.
Sarati rata in interior siexterior,condimentati-o cu piper si fulgi de ardei.Umpleti rata cu o parte dincartofii condimentati si bucati de mere. Asezati-o pe spate intr-o tava cuputina apa si lasati-o la cuptor cam 1 1/2 ore, la trepta 7 a cuptorului.
Curatati ceapa, taiat-o in sferturisi dupa 15 min puneti-o in tava. Intepati rata sub aripi si copane pentru a dadrumul la grasime. Dupa 30 min adunati grasimea scursa.Imediat ce sosul incepe sase caramelizeze, turnati putina apa fierbinte si stropiti carneafrecvent. Adaugati restul de cartofi in tava cu 15 min inainte de a inchidefocul si lasati-i sa se rumeneasca usor.
Se serveste fierbinte alaturi degarnitura de cartofi si sos.
Pofta mare!!!


Nu-i asa ca v-a facut pofta? Nici nu stiti cate alte retete ingenioase si aromate gasit pe blogul lui Lory, Bucataresele vesele. Trebuie neaparat s-o vizitati. Si s-o imbratisati din partea mea.
Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la [email protected]

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses