contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rata Cu Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Carnita de mac-mac!:) este gustoasa si pe varza dar si in vin cu portocale! iata cum mi-a iesit mie:

Ingrediente si preparare:

  • 2 picioare de rata
  • 1 ceapa
  • 1 portocala
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • unt  aprox 100 g
  • 1 frunza de dafin
  • ulei
  • zeama de la o jumatate de portocala

Fiindca ratoiul meu nu era prea tinerel intai am fiert bine carnea, apoi am prajit-o doar putin la suprafata in putin unt impreuna cu ceapa taiata solzisori si un praf de sare.Apoi am scos copanele de rata si le-am asezaqt intr-un vas termorezistent.

Ceapa am lasat-o in continuare pe foc pana a devenit sticloasa si apoi am adaugat intai zeama de portocala si apoi pe rand frunza de dafin si ultima data vinul alb.

Am taiat portocala in felii si le-am caramelizat putin in tigaie. le-am asezat in vas alaturi de copanele de rata si apoi am turnat sosul de ceapa , unt, zema de portocala si vin peste ele.Am introdus vasul la cuptor si din cand in cand am adaugat cate un polonic de zeama in care a fiert carnea. Se continua asa cam 2 ore si ceva in functie si de cuptor , al meu e din cel obisnuit cu gaz.Cand se fragezeste carnea si furculita intra usor se serveste cu feliile de portocala alaturi si un gogoloi de orez alaturi  daca va place.


Articol recomandat de epurasha2bb.blog.gustos.ro