Rata Cu Portocale
articol scris de barzuka1 blog epurasha2bb.blog.gustos.ro
Carnita de mac-mac!:) este gustoasa si pe varza dar si in vin cu portocale! iata cum mi-a iesit mie:
Ingrediente si preparare:
- 2 picioare de rata
- 1 ceapa
- 1 portocala
- 1 pahar de vin alb
- sare
- unt aprox 100 g
- 1 frunza de dafin
- ulei
- zeama de la o jumatate de portocala
Fiindca ratoiul meu nu era prea tinerel intai am fiert bine carnea, apoi am prajit-o doar putin la suprafata in putin unt impreuna cu ceapa taiata solzisori si un praf de sare.Apoi am scos copanele de rata si le-am asezaqt intr-un vas termorezistent.
Ceapa am lasat-o in continuare pe foc pana a devenit sticloasa si apoi am adaugat intai zeama de portocala si apoi pe rand frunza de dafin si ultima data vinul alb.
Am taiat portocala in felii si le-am caramelizat putin in tigaie. le-am asezat in vas alaturi de copanele de rata si apoi am turnat sosul de ceapa , unt, zema de portocala si vin peste ele.Am introdus vasul la cuptor si din cand in cand am adaugat cate un polonic de zeama in care a fiert carnea. Se continua asa cam 2 ore si ceva in functie si de cuptor , al meu e din cel obisnuit cu gaz.Cand se fragezeste carnea si furculita intra usor se serveste cu feliile de portocala alaturi si un gogoloi de orez alaturi daca va place.