Rata Aromata In Sos De Vin Rosu
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1h 20 minute
Cantitate : 4-6 portii
Ingrediente
- 1 rata
- 2 linguri miere
- 1 lingurita melasa
- 4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
- ½ lingurita scortisoara macinata
- sare de mare
- 2 crengute de rozmarin, frunzele rupte apoi tocate marunt
- 500 gr cartofi noi, decojiti
- 375 ml vin rosu
- 2 linguri dulceata de trandafiri
Preparare
- Se incinge cuptorul la 190°C.
- Intr-un bol se amesteca mierea cu melasa, uleiul de masline, scortisoara si 1 lingura sare de mare.Se unge rata cu acest amestec si se aseaza in tava.Restul de ulei de masline se amesteca cu rozmarinul tocat si 1 lingura sare de mare.Cartofii se aseaza langa rata si se stropesc cu amestecul cu rozmarin. Se da totul la copt timp de 1 ora, intorcand rata de cateva ori pentru a se rumeni uniform.
- Intre timp vinul rosu se pune intr-o cratita pe foc potrivit impreuna cu dulceata de trandafiri.Se da intr-un clocot apoi se lasa sa fiarba 5 minute.
- Dupa ce rata a stat 1 ora in cuptor, se scoate, se toarna peste aceasta si cartofi vinul rosu din cratita si se mai da la copt 15 minute, pana cand sosul a scazut putin.