contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rata Aromata In Sos De Vin Rosu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Dificultate : redusa

Timp de preparare : 1h 20 minute

Cantitate : 4-6 portii

Ingrediente

  • 1 rata
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita melasa
  • 4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • sare de mare
  • 2 crengute de rozmarin, frunzele rupte apoi tocate marunt
  • 500 gr cartofi noi, decojiti
  • 375 ml vin rosu
  • 2 linguri dulceata de trandafiri

 

Preparare

  1. Se incinge cuptorul la 190°C.
  2. Intr-un bol se amesteca mierea cu melasa, uleiul de masline, scortisoara si 1 lingura sare de mare.Se unge rata cu acest amestec si se aseaza in tava.Restul de ulei de masline se amesteca cu rozmarinul tocat si 1 lingura sare de mare.Cartofii se aseaza langa rata si se stropesc cu amestecul cu rozmarin. Se da totul la copt timp de 1 ora, intorcand rata de cateva ori pentru a se rumeni uniform.
  3. Intre timp vinul rosu se pune intr-o cratita pe foc potrivit impreuna cu dulceata de trandafiri.Se da intr-un clocot apoi se lasa sa fiarba 5 minute.
  4. Dupa ce rata a stat 1 ora in cuptor, se scoate, se toarna peste aceasta si cartofi vinul rosu din cratita si se mai da la copt 15 minute, pana cand sosul a scazut putin.






Articol recomandat de lauradfood2.blogspot.com