Răsturnată De Post, Cu Mere
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
"Dulce Romanie", desigur :) Sunt gata la termen :D Azi e ultima zi in care mai puteti trimite mailuri cu propunerile voastre culinare. Din cauza programului meu am nevoie de vreo doua zile ca sa pot pregati postarea asa cum trebuie...
Ok, revin la prajitura:
O prajitura rasturnata, simpla ca buna ziua, dar foarte gustoasa.
Am folosit cateva mere pe care le-am taiat, sa zicem, felii; separat, am uns cu margarina fundul si peretii unei cratite, am presarat 2 linguri de zahar, am asezat feliile de mere (stropite cu zeama de lamaie si pudrate cu scortisoara); am asezat peste mere aschii de margarina (in total am folosit 125 g margarina), si inca vreo 3 linguri de zahar.
Introduc cratita in cuptorul preincalzit si las merele sa se coaca cca 20 de minute.
Dupa ce se coc merele scot cratita din cuptor si torn deasupra compozitia checului plin de cacao. Am folosit cca 3,5 cani cu faina...
Dau la cuptor, vreo 45 de minute, la 180 de grade.
Fac un test al scobitorii, prajitura e gata :) Scot cratita, o acopar cu platoul de servit si o intorc cu o miscare ferma. Caramelul format se scurge delicios pe marginile prajiturii.
Cand se mai raceste, o feliez.
Dupa cum se observa am si glazurat-o :)
Am incalzit pe foc 100 ml frisca lichida vegetala cu 100 g ciocolata amaruie, de post. Am amestecat pana s-a topit ciocolata apoi am turnat glazura peste prajitura.
Glazura e optionala.
Am avut ceva emotii, in sensul ca atunci cand am turnat aluatul peste mere siropul format mi s-a ridicat deasupra blatului si m-am gandit ca am sfeclit-o, mai ales ca sfaraia de zor compozitia :)) Pana la urma blatul a crescut bine, desi cam neuniform.
Iata inca un detaliu...