Rasturnata Cu Ananas
Sursa Rasturnata cu ananas
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
280 g faina
250 g zahar
180 g unt/margarina
2 oua
120 ml lapte
Vanilie
5 g praf de copt
8 felii ananas
200 g zahar brun
50 g unt
Mod de preparare:
Zaharul brun se pune intr-o cratita la foc mic pana se topeste,apoi se adauga untul si se amesteca bine. Intr-o tava(eu am avut cu peretii detasabili asa ca am tapetat-o pe exterior cu folie de aluminiu si am pus-o in tava mare de la aragaz) se aseaza feliile de ananas in cerc si peste se pune caramelul.
Intr-un vas inalt se mixeaza untul moale impreuna cu zaharul,apoi se adauga ouale pe rand si se amesteca pana la incorporare.
Jumatate din cantitatea de lapte se pune in compozitia de unt,apoi jumatate din faina amestecata cu praful de copt,restul de lapte si restul de faina.
Aluatul se toatna peste ananas si se niveleaza.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-45 minute sau pana se rumeneste deasupra.
Tava se scoate din cuptor si se lasa 10 minute sa se raceasca(eu nu am lasat-o si s-a crapat) ,apoi se rstoarna pe un platou( punem platoul deasupra tavii si rasturnam printr-o miscare brusca).
Mai lasam 10 minute apoi taiem sau decupam.