contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Raspuns La Un Comentariu De Netolerat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De mai multe zile mă tot gândesc dacă să scriu sau nu. Totuși cred că este util.
M-am trezit într-o zi cu un comment negativ la o rețetă de pizza. Acuma, că era negativ, asta este, nu place la toată lumea ce-mi place mie. Dar era scris în stilul acela, de cartier, cu 7 cuvinte din care vreo două erau referiri la niște organe sexuale. Comentariul l-am șters.
Și mi-am zis că n-ar fi rău să spun de ce o rețetă iese bine, sau... nu.
In primul rând e vorba de gusturi, cum am zis și mai sus. Rețeta poate să vă iasă foarte bine, ca la carte, dar rezultatul să nu va placă la gust. Și mie mi s-a întâmplat cu o plăcintă de pe site-ul Laurei Sava, mi-a ieșit foarte bine, dar mie nu mi-a plăcut. Nah! De gustibus!
In al doilea rând este vorba de ceea ce pui într-o mâncare și mai ales într-o prăjitură: depinde de calitatea materiilor prime folosite. Una-ți iese cu o făină proastă, prea umedă, alta cu făină de patiserie, adică din aceea cu 3 zerouri sau pe care scrie că este pt cozonac ori prăjituri. Una iese cu zahăr oarecare, alta cu un zahăr mai scump (testat personal! din punctul meu de vedere zahărul în pungi de hârtie bleu, Mărgăritar, este cel mai bun la prăjituri), la fel cum drojdia contează enorm de mult la o rețetă cu aluat dospit. Și nu în ultimul rând, contează untul folosit. Îmi amintesc când am fost rugată să fac un tort de ziua cuiva și mi-a adus drept ingrediente o făină care mi-a îngreunat aluatul și produsul finit (am aflat ulterior că era cea mai ieftină de pe piață), "unt" Cremino (am pus ghilimele pt că acest produs are, pe etichetă, 4% unt, în rest cine știe ce Dumnezeu conține) și zahăr la pungă de plastic (se lasă aluatul). Rezultatul nu a fost deloc pe măsura așteptărilor, oricât m-am străduit.
Așa că, atunci când prăjiturești, ceea ce bagi, aia scoți din cuptor. Ai ingrediente de calitate, va ieși o prăjitură de calitate. Dacă faci totul din zgârcenie sau economie, nu te aștepta la minuni. Pentru câțiva lei în plus în buzunar, dar o masă ratată, părerea mea e că nu merită economia. O aniversare o faci odată pe an sau odată în viață (majoratul, de exemplu), economia poți s-o faci oricând vrei, în restul zilelor ne-aniversare.
Spor să aveți!