Rasol De Vita Si Cartofi In Crema De Mustar
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru carne
- 500 g rasol vita
- 5 frunze de salvie
- 3 catei de usturoi
- sare, piper, ulei de masline
Pentru cartofi
- 1 kg cartofi foarte mici
- 200 g maioneza de casa
- 2-3 linguri mustar cu boabe
- sare, piper, suc de lamaie
Mod de preparare
1. Se incinge intr-o tigaie uleiul de masline si se prajeste carnea pe ambele parti. Se adauga usturoiul curatat si frunzele de salvie. Dupa ce amestecul a capatat aroma, se stinge cu apa sau supa fierbinte. Se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa sa fiarba la foc mediu spre mic, acoperit cu un capac, pana cand carnea este moale si se desprinde usor de pe os.
2. Intre timp se pun cartofii la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert se lasa putin sa se raceasca, apoi se decojesc. Se amesteca maioneza cu mustar. Se lasa cartofii pana ajung sa fie doar usor calduti, apoi se adauga amestecul de maioneza. Se condimenteaza cu sare, piper si suc de lamaie dupa gust. Se servesc alaturi de friptura de vita si salata verde.
comentarii