Rasol De Vita Cu Sos Alb Si Legume
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 2 buc rasol vita(cam 300 g fiecare)
- 1 lingura cimbru uscat
- 1 lingura patrunjel uscat
- 3 linguri faina
- 400 g legume congelate
- 200 ml lapte
- 1 lingura amidon de cartofi
- 1 lingura smantana
- sare, piper
Mod de preparare
1. Se amesteca faina cu condimentele uscate, sare si piper. Apoi se pune intr-o punga impreuna cu carnea si se agita bine. Se scoate carnea se scutura de excesul de faina si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei de masline incins. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se sting cu apa sau supa fierbinte (cat sa acopere carnea). Se aduce din nou al punctul de fierbere, se da focul pe minim si se lasa sa se inabuse in tigaia acoperita cu capac.
2. Dupa doua ore verificati daca carnea este facuta, introducand o furculita in ea. Daca furculita intra usor si carnea se desprinde de pe os, ea este gata. Adaugati legumele congelate, acoperiti din nou si lasati-le sa se inabuse.
3. Dupa 10-15 minute verificati legumele daca sunt facute. Preparati un amestec din lapte si amidon de cartofi. Adaugati-l peste mancare, amestecand in continuu.Veti observa ca va incepe sa se ingroase. Condimentati cu sare, piper si smantana dupa agust. Lasati sa mai dea un clocot si serviti mancarea calda, ornata cu cimbru proaspat.
comentarii