Rasol De Pui Cu Hrean și Smântână
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ceva ce noua ne place foarte mult :) Intre timp a devenit si o traditie de Craciun/Revelion, si anume sa avem pe masa carnita de pui in sos picant de smantana :)
Ingrediente: 2 piepti de pui,500 ml smantana,
2-3 radacini de hrean.Pieptul de pui, fiert in apa cu sare, ori, si mai bine, fiert cu legume (strecurati zeama, incropiti niste galuste, ori niste taitei, presarati patrunjel tocat deasupra si aveti o supica delicioasa; legumele le puteti folosi la o salata, gen a la russe), se taie cubulete.
Hreanul, ras pe razatoarea mica, se amesteca cu putin zahar (1-2 linguri), se pune intr-o cratita, pe foc, sa se incalzeasca putin.
Pieptul de pui se amesteca cu hreanul ras si cu smantana. Noi mai "diluam" smantana cu niste iaurt.
Se potriveste gustul de sare si piper. Si... cam atat.