Rasol Alb De Vita
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Si niste poze cu imprejurimile, pe langa. Din anume considerente am luat o bucata de rasol, am rugat macelarul sa mi-l toace (fac experimente pe fizicul meu, da) si, fireste, primul lucru pe care l-am facut a fost un biftec oarecum tartar (fara iuteala, fara alcool).
Mai exact in afara de carne a avut si bafta de un ou proaspat (galbenus), in rest am pus doar sare, piper, ketchup si mustar, worchestershire si nitel sos de soia.
Si da, galbenusul proaspat, da, cel nebio ca gainile sunt vaccinate sa nu faca salmonella.
Amestecat bine totul si, ca la carte, cu paine prajita cu unt, toate proaspete (untul nu, ca din Irlanda nu a ajuns chiar direct din vaca), demential.
Mi-a ramas putin amestec pe care partial l-am trantit pe gratar, pur si simplu.
Si, dupa ce am pastrat si Casandrei putina carne cruda am pus restul de amestec (tot doar cu galbenus, ca mai sus).
Ca sa nu arunc albusul cele cateva chiftele le-am trecut prin faina si albus batut.
Deci picnic pe schela, zic.
Din ce a ramas, a doua zi am facut toata cantitatea, date chiftelele prin faina si ou. Dupa gusul meu, au iesit excelente, chiar nepicante, asa ca rezum compozitia: carne macra de vita, galbenus, sare, piper, ceapa, castravete murat, ketchup (eu la tura doi am pus sos picant de rosii), mustar, worchestershire si soia. Dar parerea mea e ca na, dupa gust. Sigur, cum le-am facut eu au iesit fragede si zemoase. La urmatoarea tura o sa fac o rulada, dar tot asa, cand vine rasolul de dimineata la bulgar.
Acum legat de schele si imprejurimi, sa ramaie la jurnal, a dat o ploaie zdravana peste sapa turnata de astia ieri.
Graurii au venit la furat struguri si fac o galagieeee.
Fosta curte a cainelui e un soi de tunel imputit.
Iar pentru mine, un chin, trebuie sa plimb potaia prin parc, imi place cand e de plimbare, nu de cacare. Maimuta vrea mereu in gradina ei, dar daca nu se poate, nu se poate.
Cam asta, azi pauza de taiat via si mutat rafturi, lejer.
rororo