Rasfat, Nu Gluma
Sursa Rasfat, nu gluma
articol scris de kikomica blog sufletpentruhrana.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am primit cadou dulceata de gutui, din aia buna, facuta in casa. Preferata mea, nu stiu cum s-o fi nimerit. Ce sa fac, ce sa fac....hmmm, am mancat eu goala de cateva ori dar parca ceva nu era in regula. Azi nu aveam chef de nimeni si nimic, m-am instalat in bucatarie si am incercat sa-mi aduc aminte cum se fac clatitele. E ca mersul pe bicicleta, nu se uita niciodata.
5 oua sparte intr-un castron
faina adaugata cate putin si amestecat continuu cu mixerul ca sa nu se faca cocoloase (cat cuprinde, pana incepe sa se ingroase coca)
lapte, usor-usor amestecat si el pana se inmoaie la loc aluatul
la final apa minerala, ca sa iasa pufoase (hehe, pe vremuri turnam sifon :-) si pufosenia era si mai mare)
o lingura de ulei direct in aluat daca vrei sa nu mai stai sa pui la fiecare clatita un strop in tigaie; pe asta de la mama o stiu, functioneaza garantat
Cam asta a fost tot, am pus tigaia pe foc si m-am inarmat cu rabdare - nu pentru preparat in sine, ci pentru momentul de glorie in care as fi savurat prima clatita dintr-un teanc mare, mare! Nu am avut suficienta, dupa primele opt bucati am simtit ca mor atunci si acolo daca nu pun dulceata intr-una si mananc. Ceea ce s-a si intamplat, pe prima am mancat-o fara sa respir, pe celelalte sapte le-am rulat frumos, le-am pus pe platou, le-am garnisit cu zahar pudra si cu ciocolata rasa.
Sunt asa de frumoase ca nu am mai indraznit sa ma ating de ele!
Evident tot aluatul ala nu a intrat in opt clatite. Imi facusem damblaua dar era pacat de ce ramasese. Asa ca am terminat de copt restul de foi, le-am luat doua cate doua si le-am rulat, le-am taiat fasiute si am inventat un amestec magic:
miere turnata din belsug, ciocolata rasa si pudra de scortisoara. Sa nu vreti, ca din astea deja nu mai sunt, s-au transformat rapid in calorii si apoi in niste kilograme in plus.