Ras Asfour De Pui
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Dacă respectaţi reţeta,
Treaba o să meargă şnur
Bucătăria libaneză
Ne răsfaţă cu ras asfour
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza1):
- 800 gr. piept de pui taiat cubulete
- 100 ml sos de rodii
- 3 cepe
- 50 ml ulei de masline
- sare, piper
- o cana supa clara
- optional zeama de lamaie (daca vreti sa fie foarte acrisor, altfel ajunge doar sosul de rodii)
Pentru garnitura am apelat la bulgur:
- o cana bulgur
- 2 cani apa fiarta
- 50 ml ulei de maslne
- 2 linguri boia dulce
- sare
Plan de lucru:
- calim in ulei de masline carnea taiata cubulete (poza 2).
- adaugam ceapa taiata julien (poza 3).
- Lasam cateva minute sa se caleasca cu carnea.
- turnam supa clara, adaugam condimentele (poza 4)
- adaugam sosul de rodii (poza 5).
- lasam pe foc pana mai scade sosul, aproximativ 20-30 minute (poza 6).
- punem bulgurul intr-un vas termorezistent (poza 7)
- adaugam 2 masuri de clocotita (poza 8 ), apoi acoperim cu un capac (poza 9)
- lasam acoperit circa 30-40 minute pana cand bulgurul absoarbe toata apa (poza 10).
- adaugam sarea, boia dulce si uleiul de masline si amestecam. Servim ca si garnitura la ras-asfour.
- Pofta buna! (poza 11 )
Timp de preparare: 50 minute
Pret: 7 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A4. Preparate din pui&curcan