Raita
Sursa Raita
articol scris de Silvia20 blog silvia-unaalta.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Raita e o salata "lichida", des intalnita in India & Pakistan, care se obtine din iaurt condimentat, fie cu ghimbir, ardei iute sau alte condimente specifice in care se adauga legume. Sa spunem ca e sora cu tzatziki-ul grecesc, dar as indrazni sa spun ca e chiar mai buna.
Ingrediente:
- castraveti, rosii, ceapa verde
- iaurt gras 10 % grasime ( eu am folosit 150 + 450 g)
- Garam Masala
- menta proaspata
- chimion
In primul rand am inceput cu pisarea chimionului in mojar, lucru ce s-a dovedit a fi foarte anevoios. Nici rasnita n-a fost mai breaza. Ceva ceva praf tot am obtinut, suficient pentru o aroma subtila.
Castravetii i-am curatat de coaja, i-am golit de seminte, apoi i-am tocat. Am tocat si ceapa verde.
Ma apuca disperarea cand ma gandesc ca nu voi mai putea sa gust nectarul din rosiile de gradina in curand. Exista ceva mai minunat decat rosiile acestea, serios?
Am pregatit raita separat pentru Raissa, si separat pentru noi, pentru ca ea nu mananca ceapa, pentru ca o "picica". :)
Am pus iaurtul separat in boluri, 150 + 450 g, apoi am batut iaurtul cu telul, pana a devenit cremos, si am adaugat sare dupa gust.
Am adaugat in fiecare bol, dupa preferintele fiecaruia, legume + condimente. Pentru Rai, doar rosii, castraveti si menta. Pentru cei mari, de toate :))