contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ragu De Curcan Impachetat In Clatite

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Cum am spus si la reteta Ragout de vita cu galuste din creier, ragu provine din limba franceza veche " ragoûter ", si se traduce "a revigora gusturile". Este un amestec de carne, legume... gatite la foc mic. Dea lungul timpului au aparut o varietate de retete, ca si acesta care este facut cu carne de curcan, originalul fiind cu carne de vita.

 

Ingrediente ragout:
* 400 g carne de curcan, taiata bucatele
* 100 g ciuperci feliate
* 1-2 fire ceapa verde
* 1 morcovi
* 1 pastarnac mic
* 1 pumn de mazare
* supa de vita          * 50 ml vin alb
* chimen * rozmarin
*1 lingurita amidon         * 2 lg. smantana
* patrunjel proaspat
* ulei de masline
* sare * piper

 

 

Ingrediente clatite
* 2 oua        * 200 gr faina
* 2 linguri de unt
* varf de lingurita de sare
* 1 lingurita rasa de bicarbonat
* 200 ml lapte
* 100 ml apa minerala

 


Mod de preparare:
Carnea de curcan ( se poate si de pui), se sterge si se taie in cuburi. Se pun intr-o tigaie cu putin ulei, se rumenesc. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa care se adauga vin alb. Se lasa la fiert la foc mic.
Separat se curata zarzavaturile si se taie in forme cat mai variate, dupa care se distuie. Se adauga putina supa ( se poate si din knorr).


Se adauga si mazarea impreuna cu ciupercile. Se condimenteaza cu chimen, rozmarin (dupa gust), sare si piper si se mai lasa cat sa se accentuieze izurile. Se amesteca cu bucatile de carne si se presara patrunjel verde tocat.
Separat prese pregateste aluatul de clatite. Puneti faina intr-un castron, ouale, putina sare, 2-3 linguri de unt si incepeti sa incorporati laptele si apa minerala pana cand aluatul devine ca o smantana mai subtire. Incepeti sa coaceti clatitele.


Se unge tigaia cu putin ulei, cand este fierbinte puneti compozitie cu un polonic, invartind tigaia pana se imbraca uniform in aluat. Intoarceti clatitele pe rand pana terminati sa le coaceti pe toate, cate 2-3 minute pe fiecare parte.


Umpleti clatitele cu amestecul de carne si legume, dar fara lichid si strangeti marginile clatitei in sus ca o bocceluta, care se leaga cu cozi de ceapa verde, oparite putin.
Se aseaza intr-un vas, iar lichidul care a mai ramas il turnati peste clatite. Daca este nevoie se pun putin la cuptor. S-ar putea sa va placa un alt fel de mancare cu clatite foarte elegant Clatite cu carne la cuptor. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com