Ragout De Porc
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Ragoût este o tocana frantuzeasca foarte veche si cu o varietate foarte bogata de versiuni.
Versiuni ale ei au fost descoperite in carti de bucate incepand cu secolul al XVII-lea, ceea ce dovedeste ca este cu siguranta una dintre mancarurile frantuzesti traditionale.
Caracteristica de baza a unui ragoût este faptul ca este gatit la un foc foarte mic si se permite aromelor sa se patrunda foarte bine. Asadar, pentru aceasta mancare alocati-va cat mai mult timp cu putinta.
Din punctul de vedere al ingredientelor nu exista deloc strictete. Poate fi facut cu mai multe tipuri de carne si poate sa contina diferite radacinoase. De asemenea poate avea o consistenta foarte densa sau de sos si atunci se serveste cu paine proaspata, cartofi sau taitei.
Ingrediente:
50 gr ulei
carne de porc taiata cubulete
200 gr supa pui
100 grame vin alb
1 lingura tarhon
1/2 lingurita boia
1 lingurita sare
3/4 lingurita piper
1 ceapa
400-500 gr ciuperci
6-8 morcovi
taitei
Caliti ceapa cu carnea de porc.
Cand se rumenesc adaugati boiaua, mai lasati pe foc cam 1 minut, dupa care stingeti cu supa de pui si vinul.
Adaugati restul ingredientelor si condimentelor si lasati pe aragaz la foc foarte mic pentru cateva ore.
Eu am servit cu taitei, dar puteti sa ii mai serviti cu cartofi fierti (noi).