Ragout De Cartofi Noi Cu Carnati
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Este o forma de Ragout mai simpla, in comparatie cu reteta Ragout de vita cu galuste din creier. De data asta accentul cade pe cartofi noi care noua ne plac mult.
Mod de preparare:
Carnati de porc se inteapa si se pun intr-o tigaie cu putin ulei incins si se rumenesc pe toate fetele. Dupa care se adauga putin vin alb si putina supa de vita ( daca e cazul). Supa se poate pregati si din cub knorr. Se lasa la fiert la foc mic pana sunt patrunsi.
Separat se curata zarzavaturile si se taie in forme cat mai variate. Se aleg cartofi noi si mici, astfel ca sa ramana intregi si se prajesc separat. Eu am sa am vrut sa ma bucur de dulceata cartofilor noi prajiti, nu fierti.
Separat am tocat ceapa marunt, morcovul, dovlecelul, ardeiul verde si rosu in cuburi, rosia fara pielita la fel in cuburi.
Se pun la distuit intr-o tigaie cu putin ulei. Se condimenteaza cu un varf de cutit de rozmarin si chimen macinat, sare si piper. Totul se distuie, cat sa le accentuieze izurile.
Cand carnati sunt aproape gata, se adauga legumele distuite (intr-o alta tigaie). Se mai lasa 2 min. pe foc, apoi se adauga si cartofii noi prajiti separat si patrunjelul tocat. Pofta buna!