contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Raffaello Pentru Indragostiti !!!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente:
• 100-150 gr zahăr pudră cu vanilie (în funcţie de cum doriţi să iasă, mai dulci sau nu)
• 300 gr lapte praf
• 150-200 gr nucă cocos
• un pachet de unt
• 2 foi napolitane simple (daca punem napolitane cu crema vanilie, micsoram cantitatea de zahar)
• 100 gr migdale intregi sa stafide inmuiate in esenta migdale 30 min-1ora, tinute la rece si apoi scurse
• Esenta migdale –jumatate de fiola
• Opţional, se pot pune si 2, 3 linguri smantana sau frisca lichida, daca le doriti mai moi.
Mod de preparare:
Untul se amesteca cu zaharul pana devine cremos.
Se adauga laptele praf, nuca de cocos şi esenta de migdale. La sfarsit, amestecam cu grija bucatelele de napolitana, pe care le putem da si pe ele la robot, dar foarte putin, pentru a crantani apoi usor. Putem pune si smantana sau frisca, daca e o compozitie mai tare.
Pasta obtinuta o punem la frigider 30 minute. Dacă o uitam mai mult timp, o scoatem, o punem din nou la robot si mai adaugam putin unt sau 2 linguri smantana. Isi va reveni imediat.
Punem migdalele sau stafidele (3 - 4 buc.) in mijlocul unei cantitati mici de pasta si formam bilute, cu mana. Bilutele le tavalim apoi prin nuca de cocos. Eu am vrut sa experimentez putin si am pus nuca de cocos verde. Unor bilute le-am dat drumul prin nuca de cocos verde, altora prin nuca verde si alba, in amestec, altele le-am tavalit si prin betisoare de ciocolata, iar altele prin fulgi de migdale.
Le-am aranjat apoi in cutii de bomboane. Cu capacul pus si cu o funda deosebita, pot constitui un cadou perfect pentru Ziua Îndrăgostiţilor.
Sfat:
Cand le oferiti, nu uitati sa rugati gazda sa le aranjeze frumos pe un platou, si sa va luati cutia si funda acasa, sa nu dati telefoane mai tarziu. E criză şi se apropie 8 Martie, ziua Mamelor şi a Soacrelor!
Cu drag,
GDC.




Articol recomandat de gospodinadecriza.blogspot.com