Radiatori Cu Pui Si Ciuperci
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Cand ne jucam, ca ne mai jucam si noi, facem cate o reteta pe care o impartim, halim la comun in pauza de masa. Ieri am avut pastele mai putin celebre, radiatori (sau radiatore), care au o forma mai ciudata, au fost concepute in 1960 de un nene inginer chiar dupa modelul unor radiatoare, sunt niste paste care mie imi plac mult, “beau” bine sosurile.
Avem nevoie de pui (pulpe fara piele si os), ciuperci (taiate in sferturi, depinde de marime), unt, ulei, vin alb, ardei iute, daca va place. Merg bine cu cimbrisor si busuioc.
Mai intai se trag in ulei bucatile de carne cu ciupercile.
Se stinge totul cu vin si se lasa sa fiarba, de sare si piper nu mai pomenesc, stiti si voi atata lucru.
Se adauga pastele fierte al dente, radiatoarele astea sunt gata cam in noua minute. Se imprietenesc cateva minute, adaugandu-se din apa in care au fiert pastele.
Se presara parmezan si gata.
Pe cat de simpla, pe atat de buna reteta asta. Iaca si un prim-plan cu pastele. Nu mai am
O sa spuneti ca e mancare de coco-fifi, sa stiti ca am facut si perfect barbatesti.
Fasolea am facut-o pentru acasa, dormind pe mine, bineinteles ca a iesit cea mai misto fasole din lume, boabele au fiert perfect, raportul zeama-boabe, ideal. Si cum eram zombi cand am compus-o, sa dea aghiutza cu coada in namol daca mai retin exact ce, cand, cum si cat. Dar de buna, buna, eu am mancat-o cu carnatz (l-am ars nitel, dar a fost pentru mine). It’s good to be king
rororo