Racituri (piftie ) De Curcan
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Atunci cind am facut portiile de carne de curcan , prin sortare, am avut grija sa fac si citeva pungute pentru racituri adica acolo am pus ghearele, virfurile de aripi,capetele, bucati de git, piele cu grasime si mai putina carne, la ideea ca daca trebuie, punem ceva aripi supliment sau un copanel (are intre 700 si 900 g ).
Nu am pus supliment de data asta,am vrut doar sa vad ce gust au raciturile mele, le-am facut numai pentru noi, fara musafiri.
Carnea (mult spus, de fapt, oasele ) am pus-o in kukta(oala sub presiune) si peste ea am pus apa rece, cam 3 cm peste carne.
In apa am pus o ceapa alba, o lingura plina cu mirodenia ( se poate inlocui cu un morcov si un patrunjel radacina ) si piper boabe (cam vreo 30 de boabe ).
Am pus la fiert la foc mic pentru 2 ore.
Dupa ce am scos carnea, am dezosat-o si am aruncat pielea cu grasime , am strecurat zeama din care am scos o cana la racit. Separat am curatat 2 capatini de usturoi si le-am batut cu chisoiul, cu un pic de cu sare si le-am amestecat cu zeama fierbinte.
Eu am pus si putina gelatina pentru ca am vrut mai mult aspic si atunci , in zeama scoasa si racita am dizolvat gelatina , am lasat 10 minute si am pus apoi pe foc mic, amestecind continuu, pina la dizolvare completa dar sa nu fiarba . Apoi am amestecat cu zeama strecurata inca o data, de usturoiul care a aromat-o .
Pe fundul castroanelor am pus carnea, apoi am turnat zeama si am dat la racit in camara. Dupa ce a fost rece complet, pentru ca nu e foarte rece inca in camara, am pus peste castroane folie alimentara si le-am pus la frigider.
La momentul servirii, am mai condimentat cu piper si pudra de chili.
Data viitoare voi pune ceva carne de supliment, o aripa sau un copanel, cu siguranta !
Au iesit foarte, foarte bune, am mincat cu o pofta!!!!
Poftiti cu incredere la o portie !!!!!