Răcituri De Porc
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Din purcelul taiat alegem o bucata de cap ,coada nelipsita ,urechea,picioarele de porc ,soric ,spalate bine si parlite sa nu-i ramana par se pun la fiert intr-o oala mare in care mai punem 2 morcovi intregi, un pastarnac ,o ceapa intreaga si o radacina de patrunjel si umplem oala cu apa aproape plina se lasa la fiert cca. 4 ore sa scada intre timp nu se mai pune apa deloc dar avem grija sa o spumuim bine ,cand a fiert pt a verifica daca se prinde se pune zeama intr-un castronel si se da la frigider la rece daca se prinde este suficient si oprim oala .Separat scoatem din oala carnea care o alegem se oasele mari si o taiem potrivit pt castoroanele in care le vom pune iar in zeama ramasa vom adauga 1 capatana de usturoi pisat bine si sare dupa gust .Carnea se potriveste egal in vasele in care punem raciturile peste ele vom pune zeama de carne pe care o strecuram trebuie sa ramana limpede ,ornam si dam bolurile la frigider la rece .Se serveste cu mamaliguta calda .
POFTA BUNA!