Racitura De Porc
Sursa Racitura de porc
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Piftie sau racitura (asa se spune in Moldova) de purcelus, asa cum o fac acasa la mine.
Ingredientele folosite:
- un picior de porc
- o jumatate cap de purcelus cu tot cu urechiusa (atentie purcelus nu porc mareee)
- un morcov
- o ceapa
- o legatura patrunjel
- 2-3 catei usturoi (puteti pune si mai mult, eu nu prea sint prietena cu el, de aceea am pus mai putin)
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Spalam bine carnea si o punem la fiert impreuna cu morcovul curatat si spalat, ceapa curata, spalata si taiata in doua, patrunjelul spalat si usturoiul curatat si spalat. Fierbem ingredientele pina vedem ca, carnea incepe sa se dezlipeasca de pe os. Eu nu folosesc si nu am folosit niciodata gelatina la piftie... Intr-o farfuriuta pe care am tinut-o in frigider, am pus doua linguri de zeama, am lasat-o la racit sa vad consistenta gelatinei. Am desfacut carnea de pe oase, am taiat bucati urechea, am pus in castronele, iar lichidul l-am trecut prin sita, adica nu am pus legumele in castroane ci doar la fiert ca sa dea gust. Am lasat la racit, am acoperit cu folie transparenta si le-am pus la frigider.
Servim cu felii de piine sau cine doreste, cu mamaliguta.
Pofta mare !