"wrapizza"
Sursa "Wrapizza"
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O idee geniala, nu a mea, dar nici nu stiu exact de unde mi-a ramas în gînd. Rasfoind din mers, cel mai probabil de pe telefon, pe blogurile voastre, undeva am citit ceva despre wrap-urile astea... dar nu stiu la cine. Kadia îmi tot vine în gînd. Kadia draga, daca te recunosti printre ingrediente, da-mi de stire :D
Pentru ca sîntem total încîntati de acest snack, vreau sa-i multumesc persoanei care a scris sau posatat ceva despre wraps preparate în pizza style, chiar daca nu-mi amintesc despre cine e vorba. Si pentru cei care nu au descoperit înca asa deliciu care se prepara ultra rapid, vi-l recomand grav de tot, mai ales acum cînd e asa cald... chiar daca are nevoie de cîteva minute la cuptor :D
Va scriu ce am pus eu pe wrap-ul meu. Fiecare pune ce-i place sau ce are prin frigider. Jos va mai scriu alte idei pentru a acoperi acest wrap.
Pentru ca sîntem total încîntati de acest snack, vreau sa-i multumesc persoanei care a scris sau posatat ceva despre wraps preparate în pizza style, chiar daca nu-mi amintesc despre cine e vorba. Si pentru cei care nu au descoperit înca asa deliciu care se prepara ultra rapid, vi-l recomand grav de tot, mai ales acum cînd e asa cald... chiar daca are nevoie de cîteva minute la cuptor :D
Va scriu ce am pus eu pe wrap-ul meu. Fiecare pune ce-i place sau ce are prin frigider. Jos va mai scriu alte idei pentru a acoperi acest wrap.
Asa arata, si va promit ca taaare bun!
Am mai prins chiar si ultima raza de soare de azi :D
Ingrediente:
- wrap/s (Tortilla-Wraps)
- rosii, feliate
- cascaval sau alta brînza
- prosciutto cotto
- busuioc proaspat, tocat grob
- piper si sare din rîsnita
- usturoi deshidratat, din rîsnita
- putin ulei de masline
- creme fraîche (optional)
- pecorino romano (optional)
Se preîncalzeste cuptorul la 200°C. Între timp se acopera wrap-urile.
Eu am pus felii de rosii pe care le-am piperat si sarat putin.
Eu am pus felii de rosii pe care le-am piperat si sarat putin.
Înainte de a pune restul ingredientelor am rîsnit si putin usturoi deshidratat peste rosii.
Deasupra am pus prosciuto cotto feliat fin de tot, am rupt o felie de cascaval (Gouda),
am presarat busuioc tocat grob, am împartit o lingura de creme fraîche... asa de pofta :P
si am stropit cu putin ulei de masline.
am presarat busuioc tocat grob, am împartit o lingura de creme fraîche... asa de pofta :P
si am stropit cu putin ulei de masline.
Înainte sa bag la cuptor, mi-am dat seama ca putin pecorino razuit deasupra n-are cum sa strice.
Zis si facut :D
Zis si facut :D
În 10 minute cina e gata. Pofta buna.
Notite:
- se poate acoperi ca o Tarte Flambée-Alsace cu creme fraîche, ceapa si costita
- cu orice fel de sunca sau salam feliat fin
- cu rosii sau sos de rosii, ton si ceapa feliata
- gen pizza pane, doar cu sos de rosii si felii de mozzarella
- sau vegetarian cu diferite legume - bucatele de rosii, ardei tricolori, masline, usturoi, verdeturi, cascaval
- le puteti condimenta picant, sau folositi cascaval afumat, etc, etc
Astea-s doar cîteva idei cu chestii simple ce se cam gasesc prin frigidere mai tot timpul.