contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

"valurile Dunarii" Cu Caise

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din categoria "Prajiturile bunicii" va prezint  o surpriza delicioasa de sezon. 
Este mai mult decat un chec, este un blat de chec marmorat, cu cateva surprize zemoase.......de neuitat! 
Ingrediente:
Pentru aluat de chec:
250g unt moale
250g zahar
5 oua
350 g faina
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
300g caise din compot


Crema de vanilie:
500ml lapte
1 plic praf de budinca de vanilie
100g zahar
250g unt
4 linguri suc de lamaie


Pentru ornat:
75 g ciocolata cu lapte


Mod de preparare:


Ungem o forma de tort( 26cm). Pentru aluatul de chec, batem untul intr-un castron impreuna cu zaharul, dupa care inglobam ouale pe rand, iar la urma turnam in ploaie faina amestecata cu praful de copt.Impartim compozitia in doua si intr-o jumatate inglobam cele doua linguri de cacao.
Turnam compozitia de aluat alb in forma si nivelam. Deasupra se sprinteaza in spirala aluatul cu cacao. Iar cu ajutorul unei furculite, marmoram usor(aluatul brun oricum tinde sa coboare, din cauza plusului de cacao).
Caisele le lasam sa se scurga, le taiem felii si le asezam pe aluat. 
Introducem la cuptorul incins in prealabil si coacem cam 50 de minute(sau infunctie de cuptorul fiecaruia), sau putem face testul scobitorii. Cand este gata copt, scoatem si lasam la racit, dupa care asezam pe un platou.
Pentru crema, amestecam praful de budinca impreuna cu 6 linguri de lapte si 2 linguri de zahar. Restul de lapte se  fierbe intr-o oala. Se adauga compozitia de budinca si se lasa sa fiarba cateva clocote. Cand consideram ca este fiarta budinca, luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca. . Se adauga suc de lamaie. Cand budinca si untul ajung la aceeasi temperatura, se ia cate o lingura de budinca si se inglobeaza in compozitia de unt. Crema se aseaza pe blat si se da la rece.
Pentru ornat, topim ciocolata in bain-marie si se spriteaza sub forma de grilaj pe crema rece.
Este un adevarat deliciu!!!!!!!



 Sursa: Revista "Secretele bucatariei"
Pofta buna!!!