contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

"turnulet" Cu Somon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana


Ce bine ca au inventat turcii musacaua!! E atat de usor de preparat si, in plus, este foarte satioasa, astfel incat nici nu mai ai nevoie de un alt fel de mancare.
Pentru ca am gasit la oferta un pachet de somon afumat, mi-am zis sa incerc aceasta reteta din revista Click Pofta Buna nr.2/2011.Plus ca tocmai castigasem la bucatarescu.ro cateva pachete de branza daneza de tip feta, Arla, o branza foarte cremoasa si extraordinar de delicioasa, cu continut redus de sare. Branza Arla contine 72% lapte de vaca pasteurizat si 21% ulei de palmier de cea mai buna calitate. Si mai are si un continut redus de colesterol!
Pregatire: 20'
Fierbere: 20'
Coacere: 45'
Dificultate:mica
Ingrediente:
10 cartofi potriviti,
o cutie de branza Arla(500g),
400g file de somon,
25 ml supa de carne,
25 g unt,
1 lingura pesmet,
marar,
sare,
piper.
Pentru sos:
2 oua,
2 linguri faina,
150ml smantana,
sare.
Mod de preparare:
1.Speli bine cartofii si ii fierbi, cu tot cu coaja, in apa cu sare. Ii strecori, cureti coaja si ii tai felii.
Separat, amesteci intr-un castron cele doua oua batute, faina, smanatana si un praf de sare si piper, pana se obtine un sos gros.
2. Ungi o forma termorezistenta cu unt, tapetezi cu pesmet, asezi un strat de felii de cartofi,

si acoperi cu felii de branza daneza de tip feta, Arla

apoi inca un strat de cartofi si somon.

Urmeaza inca un strat de cartofi, branza, cartofi si somon si la final, cartofi.
3.Peste toate acestea, torni amestecul de oua, faina si smantana.

Torni in tava supa de carne si introduci musacaua in cuptorul bine incins pentru circa 45 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cu ajutorul unui pahar uns cu ulei pe care l-am introdus in musaca, am realizat "turnulete" peste care am presarat marar.

Delicios a fost!!