"sarpe" Aperitiv Din Castravete
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un aperitiv foarte haios pentru copii! Un sarpe din castravete, umplut cu ardei, sunca si cascaval. Atat de simplu si atat de rapid.
Reteta am facut-o acum vreo doi ani si am crezut-o pierduta, pana cand recent, am descoperit-o intr-un folder.
Pentru pozele in pasi si daca doriti sa-l vedeti pe soarele meu, Tudor, la treaba, va rog sa vizitati blogul Micii Bucatari ;-)
Ingrediente:
un castravete verde Fabio,
un ardei gras rosu,
200g cascaval sau felii de cascaval,
200g branza de burduf sau telemea,
200g sunca de Praga,
o legatura de patrunjel.
Cum procedam:
1. Spalam castravetele bine de tot si taiem doar fasii din coaja. Capetele le lasam intregi, nu le curatam, pentru ca ele vor fi capul si coada sarpelui. Apoi, corpul castravetelui il vom taia in felii destul de groase.
E bine sa fie cat mai mare castravetele si gras, astfel incat si rondelele de cascaval si sunca sa aiba aceleasi dimensiuni ca si castravetele.
Decupam din cascaval si sunca cu o forma de fursecuri rotunda sau cu gura unui pahar, mici rondele pe care le vom adauga dupa cate o felie de castravete sau puneti-le intr-o anumita ordine: castravete, sunca,branza, ardei, cascaval.
Din ardei rosu facem ochii si limba sarpelui, iar restul taiem rondele dupa forma ardeiului, apoi in jumatati si le intercalam printre feliile de castravete.
Pe o tava presaram patrunjelul spalat si uscat, apoi asezam frumos sarpele cu de toate ;-)
Copiii vor fi incantati si vor manca tot-tot! Va jur!
Pofta buna va dorim!
Si nu uitati sa-l vizitati pe micul bucatar Tudor ;-)