"dulce Romanie" - Provocarea Lunii Martie 2012
articol scris de Criss75 blog criss75-despremine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragele mele, iata-ne la a 18-a editie a provocarii "Dulce Romanie".
Inainte de a trece la subiect, vreau sa va urez tuturor o primavara superba.
Inainte de a trece la subiect, vreau sa va urez tuturor o primavara superba.
Totul a inceput in octombrie 2010, cand Mihaela - De prin lume adunate a initiat aceasta provocare. Eu am intrat mai tarziu in joc insa am urmarit cu interes gala fiecarei luni. Gazde au fost pe rand
in luna Noiembrie 2010, Furnicuta Boscodina cu doua ingrediente: Nuci si Usturoi, in
luna Decembrie 2010, Alison's Trials ne provoaca la Peste si fructe de mare.
in Ianuarie 2011 vine cu voinicica (rucola) si/sau ciuperci blogul pasiunilor culinare ale Alinutzei: cu voinicica (rucola) si/sau ciuperci ,
in Februarie 2011, Miha la Dulciuri fel de fel marea iubitoare de ciocolata,
in Martie 2011, Carmen, chef-ul bucatar din Bucataria Furnicutilor cu 2 ingrediente inedite: vin si cafea,
in Aprilie 2011, Mimi si-ale ei Bucate pe alese ne provoaca sa gatim cu miere si/sau miel, in
Mai 2011 , luna florilor a adus Dulce Romanie din nou peste ocean, de unde Alina de la Explora Cuisine ne provoaca sa gatim cu sparanghel si sa invatam despre ceva mai nou: dulce de leche.
In luna Iunie 2011, Antonina de la Dulcegarii Culinare ne provoaca sa ne racorim cu Menta si Cirese.
in Iulie 2011, Flory de la Retete fel de fel ne propune Fructe de padure si Busuioc.
In August 2011 Gaby de la Papa bun ne invita sa gatim cu Pui si/sau Prune, in Septembrie 2011, Betty de la Betty's Kitchen ne provoaca sa gatim cu Vinete si Pere, in Octombrie 2011, Raluca si al sau My Fancy Cake a ales sa facem Cupcakes si sa interpretam Ziua recoltei, in Noiembrie 2011, Xandrinne si ale ei ispravi culinare ne provoaca sa ne indreptam atentia spre mere si hrean, in Decembrie 2011 pe blogul Cooking with my soul Brandusa ne imbie sa cunoastem mai bine ghimbirul si sa facem prajiturele de Craciun,
in Ianuarie 2012: Mitinita ne invita sa ne detoxifiem cu citrice, in Februarie 2012, Violeta Postolache de la Caietul cu retete ne provoaca sa gatim cu drojdie si la retete de dragoste.
luna Decembrie 2010, Alison's Trials ne provoaca la Peste si fructe de mare.
in Ianuarie 2011 vine cu voinicica (rucola) si/sau ciuperci blogul pasiunilor culinare ale Alinutzei: cu voinicica (rucola) si/sau ciuperci ,
in Februarie 2011, Miha la Dulciuri fel de fel marea iubitoare de ciocolata,
in Martie 2011, Carmen, chef-ul bucatar din Bucataria Furnicutilor cu 2 ingrediente inedite: vin si cafea,
in Aprilie 2011, Mimi si-ale ei Bucate pe alese ne provoaca sa gatim cu miere si/sau miel, in
Mai 2011 , luna florilor a adus Dulce Romanie din nou peste ocean, de unde Alina de la Explora Cuisine ne provoaca sa gatim cu sparanghel si sa invatam despre ceva mai nou: dulce de leche.
In luna Iunie 2011, Antonina de la Dulcegarii Culinare ne provoaca sa ne racorim cu Menta si Cirese.
in Iulie 2011, Flory de la Retete fel de fel ne propune Fructe de padure si Busuioc.
In August 2011 Gaby de la Papa bun ne invita sa gatim cu Pui si/sau Prune, in Septembrie 2011, Betty de la Betty's Kitchen ne provoaca sa gatim cu Vinete si Pere, in Octombrie 2011, Raluca si al sau My Fancy Cake a ales sa facem Cupcakes si sa interpretam Ziua recoltei, in Noiembrie 2011, Xandrinne si ale ei ispravi culinare ne provoaca sa ne indreptam atentia spre mere si hrean, in Decembrie 2011 pe blogul Cooking with my soul Brandusa ne imbie sa cunoastem mai bine ghimbirul si sa facem prajiturele de Craciun,
in Ianuarie 2012: Mitinita ne invita sa ne detoxifiem cu citrice, in Februarie 2012, Violeta Postolache de la Caietul cu retete ne provoaca sa gatim cu drojdie si la retete de dragoste.
Provocarea lunii Februarie 2012 s-a incheiat cu o impresionanta Parada a retetelor cu drojdie si cu dragoste.
Si iata-ne in Martie 2012 cand am placerea sa gazduiesc aceasta provocare.
Am tot stat sa ma gandesc ce teme sa aleg. Greu... As fi vrut ceva cu multa verdeata, ca doar e prima luna de primavara. Din pacate verdeturile din piete sau marketuri sunt foarte scumpe si... lipsesc cu desavarsire. Asa ca m-am orientat spre altceva. Si am ales
1. Pastele
de orice fel, de orice forma (spagetti, macaroane, farfalle, lasagna, canelloni, etc), orice va e pe plac, cu sau fara oua si
2. Frisca
naturala sau vegetala , cum va place. :) Puteti face torturi savuroase, prajituri, deserturi la pahar, salate de fructe, etc.
Am ales aceste doua teme in ideea ca exista o multime de retete , pe toate gusturile si mai ales pentru ca si pastele si frisca pot fi folosite si adaptate si de cei/cele care obisnuiesc sa tina post.
Regulile cred ca deja le stiti, dar am sa le scriu si eu. Postati pe blog una sau mai multe retete cu specificatia ca reteta participa la "Dulce Romanie " - Provocarea lunii Martie 2012 , cu link catre aceasta postare.
Imi trimiteti apoi un mail la adresa [email protected], care sa contina urmatoarele:
-link catre reteta
-poza finala
-numele vostru
-numele blogului vostru
Cei care nu au blog vor trimite pe mail si textul integral al retetei
Asadar, va astept cu mare drag la provocare.
Succes!