"banuti" Cu Gem
Sursa "Banuti" cu gem
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acesti "banuti" speciali, cu guler alb de cocos :P, crocanti si aromati, ne-au potolit astazi pofta pentru fursecuri...
Eu i-am facut de post, cu margarina, fiindca azi e vineri si multa lume tine post, dar daca nu va intereseaza aspectul asta, ii puteti prepara cu unt ;)
Deliciosi, fara indoiala, si asa :))
- 150 g. margarina/unt
- 2 linguri miere
- 20 linguri (rase) zahar pudra
- 250 g. faina
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita rasa cu bicarbonat sau praf de copt
- gem de caise
- nuca de cocos
Mod de preparare:
Se freaca spuma margarina cu zaharul; se adauga mierea, sucul de lamaie, bicarbonatul/praful de copt si un praf de sare. Se adauga faina cernuta si se framanta pana se obtine un aluat omogen.
Se aduna in forma de bila si se pune la frigider pentru minim 15 minute.
Se presara cu faina suprafata de lucru si se aseaza aluatul:
Se intinde o foaie, nu foarte subtire si se decupeaza, cu o forma rotunda sau cu gura unui paharel, discuri din aluat:
Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele, deoarece mai cresc la copt:
Se coc, la cca. 175 grade (foc moderat), timp de aprox. 8-10 minute, sau pana cand capata o culoare aramie:
Se lasa la racit, dupa care se ung cu gem de caise:
Se lipesc apoi cate doua:
...si se tavalesc prin nuca de cocos:
Simplu de tot!!!!!!!!!!!!! :P
Si pentru ca ne-au placut atat de mult, am mai facut o portie (ies cam 12-15 portii la o tura), dar sub forma de bile, ca si aici: Biscuiti Truffle ;)
...asta ar fi, asadar, varianta rapida, si mai putin crocanta :D
P.S. Puteti reduce cantitatea de zahar, dar va trebui sa adaugati in plus putina faina, adica atata cat "cere" aluatul (aluatul trebuie sa se intinda usor, fara sa se lipeasca excesiv de masa sau de sucitor)
Gemul de caise poate fi inlocuit cu un altul, dar neaparat acrisor ;)