Quitten Tarte / Tarta Cu Gutui
articol scris de Cami blog cami-lecker-wittmacher.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Quitten Tarte / Tarta cu gutui
Aceasta reteta minunata o am de la Hana din forumul culinar.
Hana , multumesc mult de tot !
Hana , multumesc mult de tot !
Ingrediente pt. aluat:
500 g faina
250 g zahar
2 oua
250 g unt la temperatura camerei
1/2 lingurita praf de copt
coaja de la o lamaie
Eu am mai pus si ceva scortisoara plus 1 plic cu zahar vanilat
500 g faina
250 g zahar
2 oua
250 g unt la temperatura camerei
1/2 lingurita praf de copt
coaja de la o lamaie
Eu am mai pus si ceva scortisoara plus 1 plic cu zahar vanilat
Se amesteca toate ingredientele pina devine o coca omogena. Se inveleste in folie transparenta si se da la rece pentru un timp de minim 15 minute. Eu eram in graba si am bagat-o la congelator.
Pentru umplutura avem nevoie de 2-3 gutui, cine preferamai dulce poate adauga si zahar.
Gutuile se curata de coaja si miezul tare, se taie in felii si se pun la fiert cu apa numai cit cuprinde pentru un timp de 5 minute, pina se inmoaie.
Din coji si miezuri am facut o peltea, am sa revin cu reteta...
Gutuile se curata de coaja si miezul tare, se taie in felii si se pun la fiert cu apa numai cit cuprinde pentru un timp de 5 minute, pina se inmoaie.
Din coji si miezuri am facut o peltea, am sa revin cu reteta...
Mai avem nevoie si de gem de caise sau gutui. Eu aveam un gem de gutui si caise , pe care le-am amestecat...
Se "imbraca" o forma ( 26-28 cm diametru) de torturi sau PIE cu hirtie de copt. Cine prefera poate unge forma. Se opreste 1/3 din aluat si din rest se imbraca forma, facind si o margine inalta de jur imprejur.
Gutuiele fierte se piureaza sau se taie mai mici, fiecare cum prefera si se adauga peste aluat...
Acum, cine doreste poate pune 2-3 linguri cu zahar si arome peste gutui...
Gutuiele fierte se piureaza sau se taie mai mici, fiecare cum prefera si se adauga peste aluat...
Acum, cine doreste poate pune 2-3 linguri cu zahar si arome peste gutui...
Din restul de aluat ramas am facut (intre folie transparenta) niste fisii din aluat, pe care le-am adaugat in forma de grilaj peste gutui...
In saptiile ramase am adaugat gemul preferat.
Se da la cuptor preincins 180° pentru un timp de 40-45 minute pina devine galben auriu
Se da la cuptor preincins 180° pentru un timp de 40-45 minute pina devine galben auriu
Schönen Tag noch!
O zi buna!
Cami
O zi buna!
Cami