Quiche Lorraine
Sursa Quiche Lorraine
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Uleiuri presate la rece, 100% naturale, puteti cumpara de aici: http://www.2e-prod.ro/produse/
Ingrediente:
Pentru aluat:
Pentru aluat:
140g făină
100g cașcaval ras
4 ouă mari, bătute ușorCu ajutorul unei furculițe sau un tel, separat batem ouăle cu oțet și cu apă rece
și adăugăm acest amestec peste făina cu unt, omogenizând compoziția. Dacă este prea moale, mai putem adăuga făină, astfel încât să putem forma o bilă copactă din aluat. Împachetăm această bilă în folie de plastic, o turtim un pic și o dăm la rece pentru 30 de minute.
Pornim cuptorul și îl încingem la 220 grade C.
Înțepăm din loc în loc aluatul cu furculița și îl dăm la cuptorul încins pentru 15 minute, până ce prinde o culoare aurie, frumoasă. Apoi îl scoatem din cuptor și îl lăsăm la răcit.
Umplutura:
Între timp, amestecăm într-un castron ouăle cu smântâna și asezonăm cu sare, piper și nucșoară.
După ce s-a răcit aluatul, începem să asamblăm quiche-ul. Punem întâi cubulețele de șuncă peste aluat,
presărăm apoi cașcavalul ras,
iar la sfârșit acoperim totul cu amestecul de ou cu smântână.
Dăm la cuptor pentru 30 de minute, până când se încheagă bine oul cu smântână și prinde o culoare aurie.
Se servește cald sau rece, e bun oricum!
Poftă bună!